Ma´ed Den Etiopiske Restaurant

På Griffenfeldsgade nr. 7 på Nørrebro finder du en lille Etiopisk perle. Alt her er autentisk, lige fra maden, til betjeningen og til indretningen. Denne restaurant servere Etiopisk mad til aldeles billige priser. Du kan spise et stort og lækkert måltid mad for under 100 kr.  Det er en sjov og lidt anderledes madoplevelse grundet at man her spiser med fingrende.

Det fungerer typisk sådan at man bestiller de forskellige ting man nu godt kunne tænke sig, og så kommer de ind på en kæmpe stor tallerken, liggende på en stor pandekage lignende ting. Så går man ellers i gang, man deler ved bordet, så ikke noget med at være bakterie forskrækket. Man bruger pandekagen til at ”samle” maden op med. Det hele smager super lækkert, dog skal man lige gøre dem opmærksomme på hvis man ikke er til stærk mad, så skal de nok skrue lidt ned for chilien.

Sporvejen

Efter min mening får man her Københavns bedste burgere. Selvom det er længe siden vi havde sporvogne til at køre igennem byens gader, så har man her stadig muligheden for at sidde i en næsten autentisk sporvogn, og ovenikøbet kan man spise en lækker burger imens. Den lille og smalle restaurant ligger på Gråbrødretorv. Den er indrettet som en næsten eksakt kopi af en gammel sporvogn. Lokalet er langt og smalt, sæderne ligner røde bussæder, på væggene hænger der gamle byskilte, gamle billeder af København og skilte fra gamle sporvogne. Man kan både sidde udendørs og indendørs.

Sporvejen servere burgere, og de bedste af slagsen. Der er flere forskellige varianter, og efter at have prøvet dem alle er jeg stadig i tvivl hvilken der er min favorit, så der er ikke andet at gøre end at prøve hver og en selv. Priserne ligger under 100 kr. for en burger. Jeg anbefaler helt sikkert at man vælger hjemmelavede pomfritter samt sporvejens egen mayo til sin burger. Det eneste lille minus er at man ikke kan bestille bord, så derfor må man bare prøve lykken. Jeg har dog aldrig prøvet at vente mere end 20 minutter på at få bord.

Madklubben Alabama Social

Alabama Social er en af Madklubbens restauranter og ligger ved Sortedams Doseringen. Alabama Social serverer sydstats retter ”soul Food” som de kalder det på restauranten. ”Maden er grillet, stegt og har masser af Cayenne, Chili, Lime og Koriander” siger Anders Aagaard der ejer Madklubben.

På restauranten kan man få 3 retter for 300 kr. Dog er der tillæg på nogen af retterne. En af klassikerne, og en sikker vinder hos mig selv er deres hot wings. De smager super lækkert og er godt krydrede. Der er mange gode vine man kan vælge til maden, og de har også et godt cocktail kort hvis man lige har lyst til at starte med det. Udover et lækkert aften menukort serverer de også weekend brunch på Alabama Social hvilket også er super lækkert.

Her kan man vælge mellem 4 forskellige retter, eller man kan bestille en family style brunch hvor hele bordet deler 4 forskellige retter bestemt af køkkenet. Indretningen på Restauranten er også rigtig hyggelig. Det er et stort sted med plads til mange spisende gæster, men hvis man vil komme i weekenden kan det være en god ide at bestille bord.

Nu har vi bevæget os op i den lidt dyrere ende af skalaen. Til gengæld har vi også bevæget os op i forhold til maden. Restaurant Grønnegade ligger, ikke meget overraskende, på Grønnegade i indre København meget tæt på Kongens Have. Udefra ligner Restauranten et charmerende lille dukkehus. Bindingsværkshuset er dateret tilbage til 1689 og ser utrolig charmerende og hyggeligt ud. Indenfor ser det mindst ligeså hyggeligt ud som udenfor og man føler med det samme at man står overfor en rigtig hyggelig aften.

Man kan vælge det der hedder en gourmetmenu, den fås i tre, fire eller femretters versioner og koster fra 385 kr. til 585 kr. Indholdet af menuen skifter engang imellem, men har aldrig skuffet. Smukt anrettet og helt utrolig velsmagende mad.

Tjeneren tager sig god til at forklare og fortælle hvad man finder på tallerkenen inden man sætter tænderne i herlighederne. Man kan både vælge at bestille enkelte glas vin, en hel flaske vin eller den udvalgte vinmenu som er tilpasset menuen. Vinmenuen koster 500 kr. Man kan til sidst vælge at tilføje en oste tallerken og en kop kaffe til sin menu, dog skal man lige være opmærksom på at priserne ikke er helt billige, så dette kan nemt forhøje regningen med 150 kr., men alt i alt er et besøg på Restaurant Grønnegade bestemt at anbefale. Man får en helstøbt aften med alt hvad dertil hører.

Kokkeriet

Så har vi bevæget os helt op i den vilde ende, og her er prisen selvfølgelig også steget. Til gengæld har vi nu fat i en af Danmarks Michelin Restauranter. Her er alt i top. Serveringen er meget imødekommende og professionel, indretningen er hyggelig og simpel og maden er intet mindre end fantastisk. Ejeren af Restauranten hedder Sammy Shafi. Køkken chefen hedder David Johansen, og det er ham der har været med til at restauranten nu er ejer af en Michelin stjerne.

Maden på Kokkeriet er gourmetfortolkninger af klassisk dansk traditionel mad, som f.eks havregrød, dyrlægens natmad, rød grød med fløde osv. Det er rigtig sjovt at spise de forskellige retter og man kan helt sikkert godt se forbindelsen mellem de traditionelle retter og den nye fortolkning. Der er ikke nogen krav til at man skal komme i sit fineste tøj, og på restauranten finder man mange forskellige typer mennesker lige fra forretningsmænd til familier til kærestepar på en romantisk date.

Det kan være en god ide at bestille bord, specielt hvis man gerne vil komme i weekenden. Ud over at man kan spise på selve restauranten tilbyder Kokkeriet også Catering helt ned til selskaber på 20 personer, men også op til 10.000. Deres rekord indtil videre er 7500 spisende.

Som en ekstra ting tilbyder Kokkeriet også en kokkeskole hvor man f.eks kan komme som firma og lade sine medarbejdere tilberede aftenens middag under vejledning af David Johansen og de andre kokke.

Man skal gøre det klart med sig selv at man kommer til at bruge penge når man besøger kokkeriet. Man får så også en helt fantastisk oplevelse fra start til slut hvor man virkelig føler sig taget af. Maden bliver beskrevet ved hver servering og nogen af retterne bliver endda gjort klar ved bordet.