6 gode oplevelser i Bologna

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Bologna og mange andre destinationer.

Iden norditalienske by Bologna er et sandt mekka for livsnydere. Byen er i særdeleshed berømt for at byde på et væld at gode madoplevelser, og der er absolut noget om snakken, når man siger, at Bologna er “Italiens mave”. Det er dog ikke kun de madglade, der kan få sulten stillet i Bologna, for den stemningsmættede by er også rig på unikke kulturoplevelser.

Nyd et overflødighedshorn af italienske vine og specialiteter

I Bologna spiser man godt, og det gælder uanset, hvor man går hen. Lokale såvel som turister valfarter blandt andet til spisestedet La Prosciutteria, hvor man blandt mange andre ting kan man få serveret et overdådigt fad med italiensk prosciutto, mortadella, pecorino og alle mulige andre appetitlige skinker, pølser og oste. Atmosfæren på La Prosciutteria er i sig selv en helt særlig oplevelse, for i selve restauranten hænger der pølser og skinker fra loftet, og væggene flankeres af lokalproducerede vine i massevis. Betjeningen er afslappet og humoristisk og stemningen uformel, og man fornemmer tydeligt personalets store passion for god mad og vin. Hvis man kun har tid til én god madoplevelse i Bologna, er La Prosciutteria et rigtig godt bud på, hvor man kan finde den – og ellers kan man også sagtens bare gå på opdagelse i de brostensbelagte gader i byens gamle centrum, for her ligger de små, atmosfærefyldte spisesteder side om side, og alle steder er der garanti for en autentisk og uforglemmelig italiensk madoplevelse.

Spis på Michelin-restaurant i hjertet af byen

Hvis man vil forkæle smagsløgene med en helt unik restaurantoplevelse, kan man med fordel besøge spisestedet Teresina, som er en Michelin-anbefalet restaurant, der gemmer sig i en lille hyggelig smøge i den stemningsfyldte gamle bydel i hjertet af Bologna. På Teresina kan man få alt fra lækre pastaretter til det møreste kød, og på gæsternes opfordring går restaurantens venlige tjenere gerne på jagt i vinkælderen efter en helt særlig årgangsvin. Hvis man vil slutte middagen af på ægte italiensk manér, bestiller man naturligvis en friskbrygget kop espresso, når hovedretten er spist – og måske en sød dessert i form af panna cotta eller tiramisu.

Drik ”spritz” som italienerne

I Italien er det populært at drikke Aperol Spritz, eller “spritz”, som drinken sædvanligvis kaldes i daglig tale. Aperol er en italiensk type af spiritus, som har en helt særlig smag af friske appelsiner og rabarber. Foruden Aperol indeholder en spritz også prosecco, som giver drikken en lidt tør og bitter smag, som italienerne er vilde med. De små hyggelige, brostensbelagte gader omkring Piazza Maggiore rummer adskillige barer og caféer, hvor man passende kan nyde en Aperol Spritz under åben himmel, alt imens solen går ned over byens røde teglstenstage.

Mærk historiens vingesus

Gode, klassiske kulturoplevelser er der også masser af i Bologna. Blandt byens mest bemærkelsesværdige seværdigheder er de gamle universitetsbygninger, Palazzo dell’Archiginnasio, som i tidens løb har dannet rammen for nogle af verdenshistoriens klogeste hoveder. Den dag i dag kan Università de Bologna fortsat bryste sig af at være verdens første og ældste universitet, selvom selve universitetet nu befinder sig lidt uden for centrum af byen. De gamle bygninger er dog fortsat åbne for offentligheden, idet de blandt andet rummer Teatro Anatomico, der fra år 1637 og mange år frem fungerede som obduktionssal for universitetets forskere. Bygningerne rummer også Bolognas smukke hovedbibliotek, som ligeledes er et besøg værd.

Udnyt byens kulturtilbud

Bologna bærer i allerhøjeste grad præg af, at byen i mange år har været samlingspunkt for Italiens og Europas intellektuelle, og et besøg på byens store, moderne kunstmuseum, MAMbo, er et absolut must, hvis man tilhører denne gruppe. Museet huser fra tid til anden omrejsende udstillinger, og med en beliggenhed lige syd for den gamle bymur i gåafstand fra Piazza Maggiore bør man ikke snyde sig selv for at aflægge det populære museum en visit.

Tag på heldagsudfulgt til Firenze

Der er omkring 100 kilometer fra Bologna til Toscanas hovedstad Firenze, og hvis man løser billet til et af italiens supereffektive hurtigtog, er rejsetiden overstået på mindre end en time. Fra Firenzes hovedbanegård, Santa Maria Novella, kan man på gåben opleve hele den smukke, gamle bydel, som rummer en overflod af bjergtagende og utrolig smukke bygningsværker. Fra Piazza del Duomo, hvor man kan besøge Firenzes berømte vartegn, Cattedrale di Santa Maria del Fiore, er der kort afstand til både Giardini di Boboli, Palazzo Vecchio og Casa di Dante, som er den florentinske digter Dante Alighieris fødehjem, som i dag fungerer som museum til digterens ære. Fra Santa Maria di Novella kan man nemt rejse videre rundt imellem de mange smukke, norditalienske byer – eller man kan rejse retur til Bologna, som konstant lokker med flere gode oplevelser til ganen såvel som intellektet. Uanset om det er sommer eller vinter, er Bologna et rejsemål, der har noget at byde på for enhver smag.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

rom løbesko

Oplev Rom med løbesko på

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Rom og

eiffeltårnet

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er et 324 meter højt jernstolstårn i Paris. Det er placeret i det 7. arrondissement i den nordvestlige ende af Champ de Mars (Mars-feltet),

Tag på solferie med stil

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Det danske vejr er ustadigt – og det gælder især om

restauranter i rom

Restauranter i Rom

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk. Se en udvidet guide til restauranter i Rom her. Besøg også Rejsetilbud.dk’s side om Rom. Man kan ikke sige