Flyv / rejs langt med børn nemt med disse gode råd

rejs med børn

8 måneder siden |  0 comments  |  Rejser

At flyve langt med børn kan godt være lidt af en udfordring – men skal man til Thailands strande, New Yorks skyskrabere eller Afrikas kyster er det dog en nødvendighed.

Men heldigvis behøver det ikke være så slemt at rejse med børn, selv på rejser der tager et døgn.

Her får du vores bedste råd til at rejse langt med børn:


Flyv om natten


Hvis det på nogen måde er muligt så sørg for at lægge så meget af den lange flyvetur som muligt om natten. Børn har nemmere ved at sove på flyet end vi voksne har da deres små kroppe godt kan komme til at ligge nogenlunde behageligt på sædet, og kan du få dem til at sove kan der nemt gå en hel flyvetur på 6-8 timer bare med søvn.

Tag sovehjælpemidler med til flyet


For at gør det nemmere for både dig og børnene at sove så sørg for at tag nogle sovehjælpemidler med.

Tæpper vil man som regel få udleveret på lange flyveture, men ørepropper, sovemasker og (oppustelige – de er nemme at have i tasken) nakkestøtter kan virkelig gøre en kæmpe forskel for søvnens kvalitet.

Prioriter vand og snacks


Som voksne kan vi nemmere behovsudskyde og klare os mange timer uden vådt og tørt. Det er ikke altid så nemt for børn, så prioriter at have nok at drikke og spise med.

Køb nogle snacks hjemmefra som du ved børnene kan lide og som mætter uden at fylde for meget – det kunne f.eks. være müslibarer.

Vand bliver du nødt til at købe i lufthavnen da det ikke må komme igennem security, og her er det at du må prioritere at bruge de penge det koster selvom du måske synes 20 kr. for en flaske vand er optrækkeri.


Slik er en sikker vinder


Skal børnene have noget at tage sig til (og have lukket munden) i noget tid er slik, og særligt vingummi, en sikker vinder. Har du tid så lad dem selv vælge en pose eller to i butikkerne inden i går ombord på flyet – så får I også tiden i lufthavnen til at gå.

Derudover kan det at tygge vingummi også hjælpe på propper i ørerne, så det er altid godt at have lidt at tygge på i baghånden til når flyet letter.


Forbered børnene på forhånd


Børn har (afhængig af alder) svært ved at forstå fremtiden, også selvom man snakker om det flere gange, så sørg for at vær meget pædagogisk når du skal forberede dem på flyveturen.

Snak om hvor mange flyvere I skal flyve med, og om I f.eks. skal sove på flyet. Tegn måske det antal flyvere I skal flyve med sammen.

Eller lav tegninger med tabeller hvor børnene skal sætte et kryds for hver time der er gået sådan at de rent fysisk kan se hvor langt tid de har fløjet og hvor længe der er tilbage.

Download film til iPad’en


Har du en iPad eller anden tablet du kan tage med så sørg for at downloade en masse film/serier/tegnefilm sådan at du kan se det offline. De fleste streamingtjenester som f.eks. Netflix har en eller anden form for download-funktion der gør at man kan se programmerne offline i en begrænset tidsperiode.

Husk høretelefoner


Børn har svært ved at få de små in-ear høretelefoner vi voksne som regel har ind i ørerne, men man kan købe børnevenlige hovedtelefoner for omkring 100 kr., og det er alle pengene værd.


Køb dobbeltstik


I lufthavnen kan man for 40-50 kr. købe en dobbelt AUX-stik der gør at man kan putte 2 høretelefoner ind i ét device på samme tid. Genialt hvis man rejser med to børn der gerne vil se sammen.


Hav en ekstra telefon med


Har du en gammen telefon liggende derhjemme så fyld strøm på og download nogle spil inden I tager afsted – så har du et ekstra device børnene kan lege med og du behøver ikke bekymre dig om hvorvidt deres spillen dræner din egen telefon for strøm.


Gør det nemt for dig selv


Det kan være stressende at rejse med børn, så der hvor du kan skal du gøre det nemt for dig selv – hav orden på alle dine papirer på forhånd, pak ikke mere i håndbagagen end at det er relativt nemt for jer at bevæge jer rundt, og hav tasker med så børnene selv kan bære nogle af deres ting.


Husk masser af ros


Det kan være svært for børnene at rejse i mange timer, så husk at giv dem masser og masser af ros - det gør at de bliver endnu bedre til at rejse.


Erkend at det bliver lidt hårdt – og hold humøret højt


Det sidste råd er at børnene kigger på dig til at fastsætte humøret. Er du træt, sur og bliver irriteret over at skulle stå i kø, ja så gør børnene det også.

Er du derimod glad, smilende og laver sjov i køen så vil børnene også synes det er sjovt.

Så erkend for dig selv at det måske bliver hårdt, men at du skal holde humøret højt – og gør så det. Så skal det nok glide godt.

Rigtig god rejse.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Spice Tour – Kom tæt på krydderierne på Zanzibar

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 8 måneder siden

Snorkling ved Mnemba bringer dig tæt på fisk og koraller

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 8 måneder siden