Forodhani Food Market – et farverigt marked med ægte lokale madoplevelser

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk. Læs også en personlig beretning om Forodhani Food Market her, og besøg Rejsetilbud.dk’s side om rejser til Zanzibar.

Som turist i Zanzibar er et besøg på det berømte Forodhani Food Market et absolut must. Midt i den smukke historiske del af Zanzibar City helt ud til kysten åbenbarer der sig hen på eftermiddagen et fantastisk madmarked med alskens lækkerier. Tjek her, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger din aftensmad.

Interessante museer, historiske mindesmærker og kridhvide sandstrande er naturligt nok en vigtig del af de flestes ferie i Zanzibar. For at få Afrika ind under huden bør du gøre dig selv den tjeneste at følge i sporene på lokalbefolkningen. Det gælder også, når du skal vælge din mad. De kender som regel de bedste steder, fordi de har deres dagligdag i området.

Om dagen en park – om aftenen en stor open air restaurant

Når sulten melder sig, er Forodhani Food Market stedet, hvis du er til gade- og fingermad. Markedet åbner ved 17-tiden i den smukke Forodhani Gardens og lukker igen ved 23-tiden. I løbet af ganske kort tid forvandler området i den gamle bydel Stone Town sig til et livligt mekka med en helt unik stemning.

Den bliver kun yderligere intenst af, at parken omkranses af en smuk havnefront og monumentale historiske bygninger. Markedet har godt nok åbent til sent, men det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Kommer du tidligt, får du frisklavet mad. Det er faktisk ganske enkelt.

Vær opmærksom, når du vælger din mad

Selv om der er masser af boder at vælge mellem, er det dog vigtigt at se sig godt for og bruge sin sunde fornuft. Hygiejne skal tages alvorligt, uanset om du befinder dig i Danmark eller i udlandet.

Når du er i Zanzibar opdager du hurtigt, at specielt varmen kan være en hård modspiller. Det gælder også, når der skal håndteres fødevarer. Hold derfor øjnene åbne, når du vælger spisested. Friske salater, frugt uden skal og is kan være et problem, hvis de ikke tilberedes optimalt. Er du i tvivl om standarden, så tak nej.

Du vil overalt møde venlige forretningsdrivende, der vil forsøge at få dig gennet hen til deres boder. Du skal også være indstillet på at komme til at betale højere priser end de lokale, der er vant til at forhandle. Det er du også velkommen til. I langt de fleste tilfælde forventes det faktisk, selv om mange turister afholder sig fra det. Det er ærgerligt – både for prisen og for stemningens skyld.

Kæmpe udvalg af spændende retter

Det er svært ikke at blive imponeret over de mange boder og det store udvalg af retter. Det kan derfor være svært at vælge. En god tommelfingerregel er at holde øje med, hvad de lokale spiser. Vælger du det samme som dem, går du som oftest ikke helt galt i byen.

Blandt de mest populære retter på markedet er:

  • Zanzibar pizza – en slags pandekage
  • Alt godt fra havet – fisk, rejer, blæksprutter, krabber og hummere
  • Mbatata ya urojo – en blanding af kartofler
  • Mishkaki – grillet kød eller kylling på spid

At slutte dagen af med dejlig mad og en læskende sukkerrørsjuice og med blikket ud over havet og en smuk solnedgang er noget, som er svært at overgå. Det bør du helt sikkert unde dig selv, når du først er kommet til fantastiske Zanzibar.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

bologna

6 gode oplevelser i Bologna

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Bologna og

billigt hotel i rom

Billigt hotel i Rom

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige hoteller i Rom og mange andre destinationer. Rom er

Rejseguide til Monte Carlo

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Når man tænker på Monte Carlo, så tænker man samtidig også