Gør det nemt at dele idéer

Annonce

I virksomheder, klubber og organisationer er fællesskabet og samarbejdet ofte enormt vigtigt for at man oplever vækst og succes. Ved at trække på alle de ressourcer man har, og lade alle have en chance for at komme med idéer, åbner man op for muligheden for at udvikle sig i nye, spændende og effektive retninger, man måske ikke selv havde overvejet. Hvis det ikke er noget, I har gjort indtil nu, er det et godt tidspunkt at komme i gang.

Inspirerende omgivelser

En god idé, der kan hjælpe med at sætte de kreative processer i gang er at lade folk være i inspirerende omgivelser, der lægger op til samarbejde og udveksling af idéer. Nogle gange kan det være svært at have mulighed for dette på kontorer, men selv små ændringer kan være til stor gavn. Det kan også være, at I kan arrangere et ugentligt morgenmøde, hvor I kan opdatere hinanden på opgaver, idéer og nye mål. Ved at give alle en chance for at udtrykke sig, er man sikker på, at der ikke er nogen gode initiativer, der bliver overset.

Prøv at have en forholdsvist åben arbejdsplads, hvor medarbejdere let kan komme i kontakt med hinanden. Hvis der er mulighed for det, kan det også være en stor hjælp at have et hyggelige “lounge” område, hvor der måske er nogle behagelige stoler, og hvor medarbejdere kan sætte sig hen for at holde små møder, samarbejde eller diskutere nye opgaver. 

Hvis I simpelthen ikke har pladsen er der heldigvis gode muligheder for at leje mødelokaler andre steder. Her har I mulighed for at komme ud af de vante rammer, hvilket i sig selv også kan være med til at booste kreativiteten. Kig på flotte mødelokaler med godt udstyr, så der er mulighed for at dele visuelle præsentationer og materiale. I kan for eksempel kigge på flotte mødelokaler ved Herning og Holstebro, der er oplagte til mange forskellige mødeformål.

Opfordrende miljø

Som nævnt kan det gøre en stor forskel, at medarbejdere eller medlemmer føler, at de har muligheden for at udtrykke meninger og idéer. Ved at give dem muligheden for at komme med input, føler de i højere grad, at de bliver værdsat, hvilket i sidste ende kan give mere motivation i deres daglige arbejde. 

Selv nye medlemmer og ansatte kan være til stor nytte med idéer og initiativer, da de kommer med friske synspunkter og muligvis med erfaring fra andre steder, der kan anvendes hos jer.

Gode traditioner

Gør det til en tradition, at I mødes og udveksler idéer og meninger. Vælg faste dage i ugen eller måneden, hvor alle samles og opdaterer hinanden. Det kan også være en stor hjælp at have et bredere og bedre billede af, hvad der sker i andre dele af virksomheden, da det bidrager til en mere sammenknyttet følelse, der giver god holdånd. 

Ved at have faste mødedage ved alle også, at de skal være forberedte til at fortælle om deres arbejde og give opdateringer, og det skaber en god og naturlig måde, hvor man holder styr på alle de projekter, der er i gang, og hvor langt de hver især er kommet.

Åben attitude

Hvis man vælger at holde møder og gøre arbejdspladsen mere åben for alle til at udtrykke sig selv, så er det også vigtigt, at man sørger for, attituden matcher dette. For at folk føler sig støttede til at udtrykke sig selv, er det enormt vigtigt, at man lægger vægt på at være åben og ukritisk. Ikke alle idéer er lige gode, men så længe folk får lov til at udtrykke dem, og at de bliver diskuteret med en moden og respektfuld vinkel, så føler folk, at der er plads til alle.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

te

3 veje til god te i hverdagen

Det er ikke kun på caféerne, der nydes te af høj kvalitet. Mange ønsker også at bringe kvaliteten ind i hverdagen og lave en god

Digitalisering

Digitalisering ændrer liberale erhverv

De liberale erhverv har de seneste år stået over for store ændringer grundet teknologisk udvikling. Rigtig mange brancher er blevet disruptet, hvilket betyder, at en

E-bog eller trykt bog

E-bog eller trykt bog?

E-bog eller trykt bog – hvad skal man vælge? Er du til den gode gamle trykte bog? Den med den velkendte knitrende lyd, når du

barn rytme

Dit barns rytmiske krop

Dans – spil på tromme – syng og bliv glad. Det er opskriften på den perfekte fælles oplevelse. Sæt Safri Duo på anlæget, det kunne

Forkæl jer selv og den lille

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Har du og kæresten lige fået en lille ny? Først og