Guldringe

Hvis du tænker på at anskaffe dig eller en du kender en ring i guld, har du måske mange overvejelser. Hvilken karat skal ringen være? Og hvad betyder karat i det hele taget? Det er ikke helt billigt at vælge et smykke i guld, så det er klart at du gerne vil gøre det bedste køb.

Derfor får du her en hurtig og letforståelig guide, som forhåbentligt vil føre dig tættere på at vælge den helt rigtige guldring til dig eller en du holder af.

Populære Guld RingeBlossom ring i 14 kt guld med hjerter og 45 diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med hjerter og 45 diamanter

Super smuk bred ring i mat guld fra Blossom. Den romantiske guldring består af sammensatte hjerter, der vender i forskellige retninger. 3 af hjerterne er fuldpaverede med de smukkeste brillanter.

KR.16900.00
Mere info


Blossom ring i 9 kt guld, bred med grene -blank

Blossom ring i 9 kt guld, bred med grene -blank

Smuk, bred guldring fra Blossom Copenhagen. Ringen er lavet i 9 kt guld og er lavet af et snørklet net af grene, blomster og hjerter.

KR.3950.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med en lille røgkvarts

Blossom ring i 14 kt guld med en lille røgkvarts

Romantisk og feminin ring i 14 karat guld fra Blossom Copenhagen. På toppen af guldringen sidder en smuk røgkvarts, der bliver holdt fast af et bånd af søde blomster.

KR.8700.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med to diamanter og en lille rosakvarts

Blossom ring i 14 kt guld med to diamanter og en lille rosakvarts

Feminin guldring fra Blossom Copenhagen. Ringen har en sød rosakvarts på toppen med en klar brillant på hver side.

KR.6700.00
Mere info


Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

KR.7995.00
Mere info


Georg Jensen Magic center ring 1513B, 18 kt. guld

Georg Jensen Magic center ring 1513B, 18 kt. guld

Georg Jensen Magic center ring 1513B, 18 kt. guld

KR.4975.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med 5 diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med 5 diamanter

Super flot ring fra Blossom i 14 kt mat guld. Ringen har 5 smukke brillanter på hver 0,02ct der sidder i hver sin lille kugle på toppen. Fingerringen består af sammensatte kugler hele vejen rundt.

KR.8500.00
Mere info


Blossom ring i 9 kt guld mat/blank blomst

Blossom ring i 9 kt guld mat/blank blomst

Smuk og enkel ring fra Blossom Copenhagen. Ringen er lavet i 9 kt guld med en fin top hvorpå der er præget en sød blomst. Ringen er mat på ydersiden og blank på indersiden og i mønsteret.

KR.2400.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med stor ametyst

Blossom ring i 14 kt guld med stor ametyst

Feminin guldring den en stor smuk ametyst, der bliver holdt fast af et fint bånd af blomster. Ringen er lavet af Blossom Copenhagen og en ring der virkelig fanger øjet.

KR.9500.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med en oval grå månesten

Blossom ring i 14 kt guld med en oval grå månesten

Elegant og romantisk guldring fra Blossom. Ringen har en smuk grå oval månesten på toppen, der bliver holdt fast af et guldbånd og små blade også i guld.

KR.8900.00
Mere info


Nöen Leaf Ring, 14 kt. guld, 0,33 ct brillant

Nöen Leaf Ring, 14 kt. guld, 0,33 ct brillant

Nöen Leaf Ring, 14 kt. guld, 0,33 ct brillant

KR.16165.00
Mere info

Karat – hvad er det for noget?

Karat betyder i denne sammenhæng renhed, og er et udtryk for rent guldet er. 24 karat er rent guld, også kaldet finguld, så derfor svarer 1 karat til 1/24 renhed. Hvor mange karat guldsmykket er afgøres ud fra massen af de forskellige metaller som legeringen indeholder.

En legering er en kombination af forskellige grundstoffer, hvor mindst et skal være metal. Valget af metaller til at supplere finguldet er med til at afgøre farven på den færdige genstand: En større mængde sølv eller palladium resulterer i hvidguld, mens kobber giver rødguld.

Hvilken karat skal jeg vælge?

Til smykker benytter man ofte følgende karat guld:

  • 22K
  • 18K
  • 14K
  • …eller 8K

Jo lavere karat, jo større indhold af andet metal end gulv. 22K eller 21K benyttes ikke så ofte i Nord- og Centraleuropa, men er meget populært i Mellemøsten.

I Danmark er den fineste guldlegering normalt 18K, eller 750. 18 Karat indeholder 75% finguld og 25% legeringsmateriale.

14 karat, eller 585, indeholder 58,5% finguld og 41,5% legeringsmateriale.

Den ringeste guldlegering man normalt benytter i Danmark, er 8K, eller 333, som indeholder 33,3% finguld og 66,6% legeringsmateriale.

Hvilken karat man skal vælge, afhænger selvfølgelig af hvilken type ring man ønsker – vil man have en ring i hvidguld, skal den være lavere i karat for at give plads til at der legeringen kan tilføjes sølv eller palladium, så guldet får den hvide farve.

Derudover skal man også tage sit budget i betragtning, og vurdere hvor mange penge man vil bruge på en guldring. Jo højere karat – jo højere pris.

Sten i ringen – skal / skal ikke?

De dyreste guldringe indeholder sjældne ædelsten eller diamanter. En guldring med sten i pynter flot på hånden og er anderledes end de andre ringe i mængden.

Om man vil have sten i sin guldring eller ej afhænger selvfølgelig mest af personlig stil. Der findes et hav af forskellige ædelsten i alle prisklasser, forstået på den måde at nogle er mere sjældne end andre, og ædelstenene derfor varierer i pris.

Hvis man er mere til det simple, klassiske og minimalistiske look, er der bestemt ikke noget galt i at vælge en ring uden sten. Det er mindst lige så flot, og passer til enhver situation og anledning.

Guldring til kvinder – hvordan vælger jeg?

Når du skal vælge den rigtige guldring til en kvinde – eller dig selv – er det en god idé at tage højde for personlig stil. Er hun eller du vild med pangfarver og finurlige detaljer, kan en fin ring med farvede sten måske lige være sagen.

Er stilen mere monokrom, er chancerne for at en vild ring vil blive brugt meget nok en del mindre. Her er det en god idé at vælge en enkel guldring, måske uden sten.

Det er dog svært at gå galt i byen hvis man vælger en klassisk guldring med lette feminine linjer. Den slags ring kan kombineres og bruges i mange forskellige sammenhænge, så du er sikret at den vil blive elsket og brugt.

Hvad så med guldringe til mænd?
Ligesom når man skal vælge den rigtige feminine ring, er personlig stil helt klart også noget man skal tage med i sine overvejelser ved køb af en guldring i mere maskulin stil. Det er dog meget svært at gå galt i byen hvis man vælger en stilren ring med simple detaljer og måske en enkelt sten eller to.

For ikke at have den samme ring som alle andre kan man vælge at få en guldsmed til at speciallave en ring til en. Med en håndlavet ring vil man i hvert fald slippe for at have det samme som andre på, og så er det også et specielt og anderledes minde.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Månesten Øreringe

Månesten Øreringe

Månesten har været brugt til smykkefremstilling i flere tusinde år. Vil du investere i et par til dig selv eller som en gave, kan du

Guld Halskæde

Guld Halskæde

En klassisk guldhalskæde er et key item i erhvert garderobeskab. Den går til alt slags tøj og er samtidig med til at gøre dit outfit

Piercingsmykker

Piercingsmykker

Der kan købes mange former for smykker, hvis man gerne vil pyntes lidt til hverdag og fest. Dog vælger mange at få de mere permanente

Kors Halskæde

Kors Halskæde

En halskæde med et kors er ikke bare en ting, det er en række forskellige designs og udformninger med hvert sit æstetiske og stilistiske udtryk,

Aagaard Ringe

Aagaard Ringe

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”] Aagaard har designet smykker siden 1946 og er blandt de førende inden for smykkebranchen. Det er navnet bag

Armbånd

Armbånd

Armbånd er et populært valg, hvis man vil forkæle sig selv eller skal ud og finde smykkegave til en, man holder af. Dette gælder både

Diamant Smykker

Diamant Smykker

Diamant smykker er det ultimative køb, da de funklende sten udstråler elegance, klasse og tidløshed. Er du på jagt efter et diamant smykke til dig

Thors Hammer Smykke

Thors Hammer Smykke

Thors hammer er en af de mest kraftfulde symboler i Nordisk mytologi. Det er et symbol på energi og kraft, og derfor har det været

Runde Øreringe

Runde Øreringe

Runde øreringe, eller creoler, som de også hedder inden for smykkeverdenen, er meget populære på grund af deres simple, men også utrolig flotte udseende i

Dagmarkors

Dagmarkors

Den mest klassiske dåbsgave og én af de fineste former for kristen symbolik, der findes. Det smukke og genkendelige Dagmarkors er for mange af os

Diamantring

Diamantring

Diamantringe er utrolig flotte og populære. De er meget ulig nogen anden slags ring, og de bruges derfor også ofte som vielsesringe eller forlovelsesringe. Der

Alliancering

Alliancering

Vil du give din partner den ultimative kærlighedserklæring, hvori der ligger en helt speciel betydning? Så kan en alliancering være det rette valg for dig,

Lange Øreringe

Lange Øreringe

Lange øreringe er ikke kun noget, der er lavet af ædelstene og bæres af de kongelige. Der findes også en lang række smukke og spændende

Julie Sandlau Øreringe

Julie Sandlau Øreringe

Er du på udkig efter et par øreringe i et klassisk design, som dog har et moderne og stilrigt touch? Så er Julie Sandlau en

Armring

Armring

Armringe har en lang historie, som man viser tilbage til, når man bærer dette smykke. Dette smykke falder ikke inden for de mere traditionelle smykker,