Guldringe

Hvis du tænker på at anskaffe dig eller en du kender en ring i guld, har du måske mange overvejelser. Hvilken karat skal ringen være? Og hvad betyder karat i det hele taget? Det er ikke helt billigt at vælge et smykke i guld, så det er klart at du gerne vil gøre det bedste køb.

Derfor får du her en hurtig og letforståelig guide, som forhåbentligt vil føre dig tættere på at vælge den helt rigtige guldring til dig eller en du holder af.

Populære Guld RingeBlossom ring i 14 kt guld med 3 safirer

Blossom ring i 14 kt guld med 3 safirer

Skøn ring i guld fra Blossom. Ringen er lavet i 14 karat guld med fine blomster hele vejen rundt. I midten af tre af blomsterne sidder flotte blå safirer.

KR.8900.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med 5 diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med 5 diamanter

Super flot ring fra Blossom i 14 kt mat guld. Ringen har 5 smukke brillanter på hver 0,02ct der sidder i hver sin lille kugle på toppen. Fingerringen består af sammensatte kugler hele vejen rundt.

KR.8500.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med lille rosakvarts og diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med lille rosakvarts og diamanter

Den smukke guldring har en elegant og feminin lille rosakvarts i toppen. På hver side af ædelstenen sidder søde blomster med en klar brillant i hver.

KR.7900.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med en lille ametyst

Blossom ring i 14 kt guld med en lille ametyst

Romantisk og feminin ring i 14 karat guld fra Blossom Copenhagen. Ringen har en smuk lilla ametyst på toppen der bliver holdt fast af et bånd af søde blomster.

KR.8700.00
Mere info


Blossom ring i 9 kt guld, bred med grene -blank

Blossom ring i 9 kt guld, bred med grene -blank

Smuk, bred guldring fra Blossom Copenhagen. Ringen er lavet i 9 kt guld og er lavet af et snørklet net af grene, blomster og hjerter.

KR.3950.00
Mere info


Emquies Holstein Chokolade ring smal model i 18 kt. guld

Emquies Holstein Chokolade ring smal model i 18 kt. guld

Emquies Holstein Chokolade ring smal model i 18 kt. guld

KR.10750.00
Mere info


Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

Guldsmed ø "A" ring i guld med diamanter

KR.7995.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med 17 diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med 17 diamanter

Elegant guldring med 17 smukke brillanter samlet på toppen. Guldringen er fra Blossom Copenhagen.

KR.7900.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med 8 diamanter

Blossom ring i 14 kt guld med 8 diamanter

Feminin og romantisk bred guldring fra Blossom Det snørklede mønster i ringen forestiller små grene med blomster der i midten har en flot diamant. Der er i alt 8 blomster med hver sin brillant.

KR.13900.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med to diamanter og en lille røgkvarts

Blossom ring i 14 kt guld med to diamanter og en lille røgkvarts

Smuk guldring fra Blossom Copenhagen. Ringen har en flot røgkvarts på toppen med en klar brillant på hver side, der sidder i en fin blomst.

KR.7900.00
Mere info


Blossom ring i 14 kt guld med en stor rosakvarts

Blossom ring i 14 kt guld med en stor rosakvarts

Romantisk og feminin ring i 14 karat guld fra Blossom Copenhagen. Ringen har den fineste store rosakvarts på toppen, der bliver holdt fast af et bånd af søde blomster.

KR.9500.00
Mere info

Karat – hvad er det for noget?

Karat betyder i denne sammenhæng renhed, og er et udtryk for rent guldet er. 24 karat er rent guld, også kaldet finguld, så derfor svarer 1 karat til 1/24 renhed. Hvor mange karat guldsmykket er afgøres ud fra massen af de forskellige metaller som legeringen indeholder.

En legering er en kombination af forskellige grundstoffer, hvor mindst et skal være metal. Valget af metaller til at supplere finguldet er med til at afgøre farven på den færdige genstand: En større mængde sølv eller palladium resulterer i hvidguld, mens kobber giver rødguld.

Hvilken karat skal jeg vælge?

Til smykker benytter man ofte følgende karat guld:

  • 22K
  • 18K
  • 14K
  • …eller 8K

Jo lavere karat, jo større indhold af andet metal end gulv. 22K eller 21K benyttes ikke så ofte i Nord- og Centraleuropa, men er meget populært i Mellemøsten.

I Danmark er den fineste guldlegering normalt 18K, eller 750. 18 Karat indeholder 75% finguld og 25% legeringsmateriale.

14 karat, eller 585, indeholder 58,5% finguld og 41,5% legeringsmateriale.

Den ringeste guldlegering man normalt benytter i Danmark, er 8K, eller 333, som indeholder 33,3% finguld og 66,6% legeringsmateriale.

Hvilken karat man skal vælge, afhænger selvfølgelig af hvilken type ring man ønsker – vil man have en ring i hvidguld, skal den være lavere i karat for at give plads til at der legeringen kan tilføjes sølv eller palladium, så guldet får den hvide farve.

Derudover skal man også tage sit budget i betragtning, og vurdere hvor mange penge man vil bruge på en guldring. Jo højere karat – jo højere pris.

Sten i ringen – skal / skal ikke?

De dyreste guldringe indeholder sjældne ædelsten eller diamanter. En guldring med sten i pynter flot på hånden og er anderledes end de andre ringe i mængden.

Om man vil have sten i sin guldring eller ej afhænger selvfølgelig mest af personlig stil. Der findes et hav af forskellige ædelsten i alle prisklasser, forstået på den måde at nogle er mere sjældne end andre, og ædelstenene derfor varierer i pris.

Hvis man er mere til det simple, klassiske og minimalistiske look, er der bestemt ikke noget galt i at vælge en ring uden sten. Det er mindst lige så flot, og passer til enhver situation og anledning.

Guldring til kvinder – hvordan vælger jeg?

Når du skal vælge den rigtige guldring til en kvinde – eller dig selv – er det en god idé at tage højde for personlig stil. Er hun eller du vild med pangfarver og finurlige detaljer, kan en fin ring med farvede sten måske lige være sagen.

Er stilen mere monokrom, er chancerne for at en vild ring vil blive brugt meget nok en del mindre. Her er det en god idé at vælge en enkel guldring, måske uden sten.

Det er dog svært at gå galt i byen hvis man vælger en klassisk guldring med lette feminine linjer. Den slags ring kan kombineres og bruges i mange forskellige sammenhænge, så du er sikret at den vil blive elsket og brugt.

Hvad så med guldringe til mænd?
Ligesom når man skal vælge den rigtige feminine ring, er personlig stil helt klart også noget man skal tage med i sine overvejelser ved køb af en guldring i mere maskulin stil. Det er dog meget svært at gå galt i byen hvis man vælger en stilren ring med simple detaljer og måske en enkelt sten eller to.

For ikke at have den samme ring som alle andre kan man vælge at få en guldsmed til at speciallave en ring til en. Med en håndlavet ring vil man i hvert fald slippe for at have det samme som andre på, og så er det også et specielt og anderledes minde.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Ankerkæde

Ankerkæde

Det er efterhånden blevet ganske normalt, at man giver et smykke, når man gerne vil forkæle sin elskede og vise ham eller hende, at man

Lange Halskæder

Lange Halskæder

Smykker kan være overvældende ting at købe, da udvalget er så enormt, og du ofte støder på produkter, der er langt udenfor din prisklasse. Heldigvis

Ravsmykker

Ravsmykker

Rav er en udødelig klassiker, når det kommer til smykker. Der findes uden tvivl nogle perioder, hvor det er mindre populært end andre – men

Kranz Og Ziegler Øreringe

Kranz Og Ziegler Øreringe

Mærket Kranz og Ziegler er et kendt mærke inden for dansk smykkedesign. Deres design har nemlig en særlig elegance og tidsløshed, der gør mærket et

Piercingsmykker

Piercingsmykker

Der kan købes mange former for smykker, hvis man gerne vil pyntes lidt til hverdag og fest. Dog vælger mange at få de mere permanente

Stjernetegn Smykker

Stjernetegn Smykker

Til tider er der behov for en lille gave til nogen, som du holder af. Det behøver ikke være nogen stor gave, men det skal

Ear Cuff

Ear Cuff

Har du længe haft kig på den nye smykketrend ear cuffs, men endnu ikke købt nogle? Så læs med her og find de helt rette.

Guld Vedhæng

Guld Vedhæng

Det er ofte sådan, at du enten er til guld eller sølv smykker. Det er de færreste, der blander de to ædelmetaller, men fordi rødguld

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz og Ziegler er nok mest kendt for deres Story serie, der er læderarmbånd, som du kan pynte med diverse forskellige vedhæng. Der findes alt

Alliancering

Alliancering

Vil du give din partner den ultimative kærlighedserklæring, hvori der ligger en helt speciel betydning? Så kan en alliancering være det rette valg for dig,

Julie Sandlau Ringe

Julie Sandlau Ringe

En af de mest populære og mere moderne smykkedesignere i dag er Julie Sandlau, der med sine feminine og spændende smykker har gjort sig bemærket

Sølvringe

Sølvringe

Sølv er et populært materiale når det kommer til smykker, og ikke mindst, når det kommer til ringe. Hvad end du er på jagt efter

Ankerarmbånd

Ankerarmbånd

Ankeret har altid været et symbol på håb. Det er et meget stærkt symbol, der ofte forbindes med de klassiske tre; tro, håb og kærlighed,

Halskæder

Halskæder

Når man skal ud og købe en halskæde, er der mange ting, man skal tage stilling til. Såsom hvilket materiale den skal bestå af, hvordan

Stine A Øreringe

Stine A Øreringe

En dansk smykkedesigner, der virkelig formår at forene det smukke og simple med det avantgarde og ramme lige det, vi kender som skandinavisk stil. Har