House of Wonders – en arkitektonisk perle midt i Stone Town

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Zanzibar og mange andre destinationer.

Er du til flotte bygningsværker og interessant historie? Så må du ikke gå glip af et besøg i det ikoniske House of Wonders.

Paladset, der blev opført til Barghash bin Said, den anden sultan af Zanzibar, i 1883, tiltrækker hvert år tusindvis af turister fra hele verden. Og med god grund. Der er nemlig tale om et imponerende bygningsværk med en fantastisk historie.

Storslåethed fra en svunden tid

Beliggende midt i den charmerende gamle bydel Stone Town kan Beit Al Ajaib, som er det arabiske navn for House of Wonders, ses i byens skyline over det meste af Zanzibar City. Det er både den største og højeste bygning i byen og er derfor nem at finde.

Det gælder, hvad enten du ankommer til havnefronten med færgen efter et besøg på Prison Island, du er på en hyggelig slentretur i Forodhani Gardens, eller du opholder dig på et af hotellerne i området.

Navnet på paladset skyldes, at det tilbage ved opførelsen i slutningen af 1800-tallet var det første sted i Zanzibar med rindende vand og elektricitet og en af de første bygninger med egen elektrisk elevator i Afrika overhovedet. For de lokale var der tale om et hus fyldt med undere, der ikke var set magen til andre steder. Det smukke klokketårn, der knejser allerøverst, blev tilføjet 12 år senere i 1897.

Hvis du dvæler et par minutter ved den prangende bygning, som i dag fungerer som museum for zanzibariansk og swahili kultur og historie, kan du ikke undgå at føle lidt af historiens vingesus.

Arkitekturen er med stærke remanenser fra kolonitiden – en vidunderlig blanding af afrikansk, osmansk og europæisk byggestil. De kæmpestore trædøre med kunstfærdige udskæringer siges at være de største i Østafrika. Ved indgangspartiet hilses du velkommen af et par flotte kanoner. Mere pompøst bliver det vel næppe.

Permanent udstilling af spændende artefakter

Da dørene i 2002 for første gang blev slået op for offentligheden, var det til en unik samling af traditionelle swahili-både, gamle fiskeredskaber, traditionelle beklædningsstykker, portrætter af diverse sultaner og deres familier og møblement fra disses hjem.

Siden 2012, hvor en balkon kollapsede, har intentionen været at bringe bygningen tilbage til tidligere tiders storhed. Det er dog endnu ikke lykkedes 100 % endnu. Du kan derfor risikere ikke at kunne besøge paladset indvendigt eller kun at få adgang til et par af udstillingsrummene.

Skulle du være så heldig at komme ind, vil du opleve en helt unik arkitektur med bl.a.:

  • Høje jernsøjler
  • Marmorgulve
  • Verandaer i flere etager
  • Vægge med træpaneler og inskriptioner

Der er endnu ikke fastsat en endegyldig dato for, hvornår renoveringen forventes tilendebragt. Uanset, om du nyder huset inde- eller udefra, er det en oplevelse, som du bør unde dig selv. Skulle du være så heldig at ankomme en dag, hvor der er adgang, kan det varmt anbefales at betale for en guidet tour.

Prisen for en sådan er absolut rimelig, og guiderne er utroligt vidende og svarer meget gerne på spørgsmål. Det er helt bestemt pengene værd.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

spaniens største attraktioner er at finde i Madrid - se mere her

Seværdigheder i Madrid

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Spanien og

Tag på solferie med stil

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Det danske vejr er ustadigt – og det gælder især om

jetlag

Sådan undgår du at få jetlag

De fleste, der har prøvet at flyve på tværs at flere forskellige tidszoner, ved også, hvor svært det kan være at komme sig over. Hele

4 stykker spanske tapas på fad - se her og lær mere om Spaniens mad

Spise i Madrid – 5 uundværlige tips

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Spanien og

eiffeltårnet

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er et 324 meter højt jernstolstårn i Paris. Det er placeret i det 7. arrondissement i den nordvestlige ende af Champ de Mars (Mars-feltet),

Spar penge på rejser

Sådan sparer du penge på rejser

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til destinationer over