Hvordan fjerner man hudorme?

hvordan fjerner man hudorme?

Du kan bruge ansigtsmasker, salicylsyre, bruge hudormefjerner, Benyolperoxid, eller exfolier huden som en hudorme fjerner metode. Undgå en quick fix som endelig løsning – for at komme hudorme til livs, skal du forbedre porernes tilstand og miljø – hvilket er en langvarig proces.

Hudorme er irriterende, og mange forfalder til at kradse med fingrene. Det er dog med til at sprede bakterier, så du skal tage helt andre metoder i brug, for at blive fri for hudorme på den rigtige måde.

Hvad er hudorme?

I hudens porer har du talg, hvilket er en type fedt kaldet sebum. Når produktionen af talg bliver for høj, vil det tilstoppe din porer – og dette kaldes hudorme, der kommer i hvid og sort version. Hudorme kaldes også komedomer, og det engelske ord blackhead bruges også som betegnelse for hudorme i Danmark.

Hudorme ses tydeligere på næsen, pande, hage, ørere, mellem bryster eller på ryggen.

Typer af hudorme?

Du finder 2 typer af hudorme; Sorte og hvide. Der er stort set ingen forskel på de to, udover hvad du kan se, nemlig forskel på farven. Og dette gør, at sorte(blackheads) ses tydeligt, mens den hvide hudorm er en lille hvid prik.

Forskellen på sorte og hvide hudorme er, at den sorte er åben hudorme, hvor huden ikke ligger over hudormen. Mens den hvide er lukket, hvor huden dækker over talgen.

Hvorfor får man hudorme?

Du får hudorme, fordi huden overproducerer fedt(talg/sebum) i forhold til, hvad huden har godt af/brug for. Overproduktionen udmønter sig i, at der bliver samlet snavs og døde hudceller, der tilstopper porerne og danner en prop.

Dine porer stopper til af mange grunde. Her kommer hudorme ofte fordi:

  • Hvis du har meget fedtet hud, kan den nemmere stoppe til
  • Hvis du har store porer, er der større chance for at fedt og snavs kan samle sig
  • Mangel på rensning af huden kan give hudorme
  • Hvis du bruger forkert hudpleje i forhold til din hud

Hvor får man hudorme?

Hudorme kan komme overalt på kroppen. Men kommer oftest i hovedet/ansigtet i området omkring pande, næse og hage. Dette område er det mest fedtede område og har en større produktion af talg.

Ryg og bryst er andre ”kendte” områder for hudorme, hvor voks eller anden hårfjerningsmetode kan give hudorme på områderne.

Hvordan fjerner du hudorme?

Hvad end du vil fjerne hudorme hurtigt, på næsen eller i øret, så er der mange metoder til at fjerne/behandle hudorme.

De mest brugte metoder er:

  • Brug et hudormeværktøj som blackhead remover(pincet type) til at presse dem ud
  • Brug ansigtsmaske der fjerner hudorme

Mange vil bare bruge fingrene til at presse hudorme ud. Den hurtige og klassiske metode, som dog er skadelig frem for forebyggende. Det er ikke hygiejnisk, da du tilfører eller spreder bakterier. Helt ligesom dine stærke fingre hurtigt kan ødelægge huden.

De finder også andre metoder som bruge en pincet, men denne ødelægger og huden. Det gælder om at forebygge, frem for valget med en hurtig løsning på problemet her og nu.

Brug en hudormefjerner

Australien Bodycare hudormefjerner

Hudormefjerne i rustfrit stål fra Australien Bodycare med to sider til sorte/hvide

Brug en hudormefjerner der ligner en pincet, men ikke klemmer huden på samme dårlige måde.

Du bruger en hudormefjerner ganske nemt. Du bør altid rense huden. Og for at åbne porerne, kan du dampe et håndklæde og lade det ligge på huden i 15 minutter. Vask efter med sæbe så alt snavs og skidt er væk. Derved kan du mere effektivt fjerne hudorme med værktøjet.

Ansigtsmasker

Australien Bodycare Face Mask

Australian Bodycare lerbaseret ansigtsmaske med naturlig tea tree oil

En ansigtsmaske er godt til hudens fugt, og noget du bør bruge for at holde huden sund. Hvis du plejer din hud, minimerer du chancen for hudorme.

Exfolièr hud/salicylsyre

Lavera Sheet Mask Purifying

Naturlig salicylsyre og økologisk mynte der renser og finpudser din hudfarve

Du kan forebygge ved at exfolier huden med en peeling. Her finder du mange gode produkter, men husk på ikke at exfolier tit. En gang om ugen er rigelig for hudens sundhed.

Salicylsyre er et godt redskab, som exfolierer din hud og fjerner døde hudceller. Derved åbner dine porer sig, og du kan nemmere fjerne hudorme.

Medicin

Der findes anti-bakterielle medicinske produkter der måske kan løse problemet. Medicin kræver dog lægefaglig råd, som du altid skal bruge til reference.

Hvad er en hudormefjerner?

En blackhead remover/hudormefjerner er den hurtige og nemme løsning til, at fjerne hudormen her og nu.

Det er en slags pincet eller værktøj, der er effektiv til at fjerne hudorme og ofte også bumser. Forebyggende virkemidler er selvfølgelig den gode langvarige løsning. Men det pincet lignede redskab klarer problemet her og nu – Og meget bedre end at klemme med fingrene, og derved sprede baktierne endnu mere på din hud.

Værktøjet findes i forskellige modeller. Du kan finde en med to sider til at klare hvide og sorte hudorme.

Du finder og også værktøjet til hudorme og bumser. Det har to sider, hvor den ene byder på en tynd vinklet løkke til at placerer på bumsen, og den anden side er med en flad skarp ende til at trykke direkte på hudormen.

Det er ganske nemt, simpelt, hurtigt og mange gange bedre end at stå og trykke med fingrene. Prisen ligger på en pris fra kun 50 kr.

Hvordan du bruger blackhead remover rigtigt

Hvordan du bruger en hudormefjerner helt rigtigt? Først renser du hænderne godt med sæbe. Varm huden op med damp, så porerne åbner sig. Her damper du en klud over en gryde vand, og lægger kluden på huden i 15-20 minutter.

Placerer removeren med den flade side på hudormen, og pres lige så stille ned på en af hudormens sider indtil hudormen er væk – Husk på, det skal være stille og roligt, så du ikke skader din hud.

Vask ansigtet igen, da hele problemet skyldes urenheder og disse vil du gerne slippe for. Derfor er det også vigtigt, at du rengør removeren, så du ikke spreder baktierne til næste gang, du skal bruge den.

Hvordan fjerner man hudorme på næsen?

Detox cleansing strips

Næsestrips der fjerner urenheder og hudorme aktivt med hamamelis

De sorte hudorme på næsen er noget af det værste i ens egen billede. Og derfor fokuserer mange på løsninger til netop her. Du fjerner hudorme på næsen, helt ligesom alle andre steder. Men du kan med fordel bruge produktet ”detox cleansing strips” som er en ansigtsmaske der ligner et plaster, som du ”klistrer” over næsen og renser huden.

Forskel på bumser og hudorme?

Bumser og hudorme er ikke det samme.

En hudorm kan være et forstadie til bumsen, men ikke nødvendigvis. Bumser er en bakterietilstand, der resulterer i den røde hud, hvor hudormen er snavs.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Piercingsmykker

Piercingsmykker

Der kan købes mange former for smykker, hvis man gerne vil pyntes lidt til hverdag og fest. Dog vælger mange at få de mere permanente

Signet Ring

Signet Ring

Gamle traditioner er ofte hyggelige at holde ved. Dette gælder også ringe som signet ringe, der er en gammel tradition, der stammer helt tilbage fra

Blomdahl Øreringe

Blomdahl Øreringe

Vi er blevet mere og mere opmærksomme på det vaskemiddel, vi bruger til hverdag, det mad vi spiser og den effekt, tingene har på vores

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz Og Ziegler Armbånd

Kranz og Ziegler er nok mest kendt for deres Story serie, der er læderarmbånd, som du kan pynte med diverse forskellige vedhæng. Der findes alt

Guldarmbånd

Guldarmbånd

Ædelmetallet guld har været brugt blandt mennesker siden tidernes morgen. Metallet har i langt de fleste kulturer været et symbol på velstand, rigdom eller noget

Georg Jensen Ringe

Georg Jensen Ringe

Skal du ud og finde en gave til kæresten og er måske tom for idéer? Så går den altid rent hjem med et klassisk designsmykke

Smykker Til Kvinder

Smykker Til Kvinder

’Diamonds are a girls best friend’ sang Marilyn Monroe engang – og selv i dag er smykker ét af de mest udbredte valg, når det

Stjernetegn Smykker

Stjernetegn Smykker

Til tider er der behov for en lille gave til nogen, som du holder af. Det behøver ikke være nogen stor gave, men det skal

Vielsesringe Guld

Vielsesringe Guld

Bryllup er en stor dag. Her fejres kærlighed mellem to mennesker, der skal vare resten af livet. Og dette skal naturligvis foreviges med et sæt

Ankerarmbånd

Ankerarmbånd

Ankeret har altid været et symbol på håb. Det er et meget stærkt symbol, der ofte forbindes med de klassiske tre; tro, håb og kærlighed,

Marguerit Ring

Marguerit Ring

Marguerit ringen har været en smykkeklassiker gennem mange år og lader ikke til at gå af mode lige foreløbig. Smykket er populært blandt både unge

Kors Halskæde

Kors Halskæde

En halskæde med et kors er ikke bare en ting, det er en række forskellige designs og udformninger med hvert sit æstetiske og stilistiske udtryk,

Bismarck Armbånd

Bismarck Armbånd

Bismarck armbånd er blandt de mest populære udsmykninger af håndled i dag. De dyrebare ornamenter er kendetegnet ved en kombination af styrke og skønhed. Bismarck-kæden

Thors Hammer Smykke

Thors Hammer Smykke

Thors hammer er en af de mest kraftfulde symboler i Nordisk mytologi. Det er et symbol på energi og kraft, og derfor har det været