Hvad er en primer makeup?

Hvad er en primer makeup?

Hvis du elsker makeup og bruger det dagligt, men du har måske ikke har prøvet at bruge primer makeup før, så er du gået glip af noget.

Primer makeup er din ubetinget bedste ven når du skal til at lægge makeup, da det gør samarbejdet med andet makeup fantastisk.

Hvad er en primer makeup?

Primer makeup gør din hudfarve ensartet. Det vil sige, at du kan bruge primer til at have den samme tone over det hele. Med andre ord, så er primer makeup i stand til at gøre dit ansigt til et helt nyt og ubrugt lærred, der kun venter på at blive malet.

Når du ser en Hollywoodstjerne med den flotteste makeup, skyldes det ikke kun makeupartisten der står bag mesterværket. For at få makeuppen med alle de fine nuancer til at se så godt ud at vores kæber falder til jorden, bruges der ofte en primer makeup.

Urenheder i ansigtet

Her er der endnu en bonus ved primer makeup. Dèt er i stand til at reducere urenheder i ansigtet, og minimerer synligheden af rynker eller store porer.

Hvis du lider af en form for cystisk akne, anbefales det at spørge lægen først. Ikke nødvendigvis fordi en primer makeup er farlig, men det er ikke sundt hvis en eller flere store bumser åbner sig som sår, og primer makeuppen bliver smurt ind i selve såret.

Primer makeup skal egentlig bruges på ren og tør hud, men her skal man selv vurdere hvad ”renligt” er. Som sagt så kan du godt bruge din primer makeup hvis du har nogle små bumser under huden der næsten ikke er synlige. Det samme gælder hvis du har hudorme rundt omkring.

Du skal blot gøre som du har gjort med anden makeup.

Hvordan bruger du en primer makeup?

Hvorfor det hedder en ”primer”?

Ordet primer er i familie med ordet primær, så det er altså noget du gør/behandler først.

Det er netop fordi det er noget du bruger for at gøre dit ansigt til det smukkeste lærred inden du bruger anden makeup som vi nævnte i starten.

Dog snyder ordets betydning lidt, da det absolut første du skal gøre er at rense din hud, og fugte det meget lidt med en ansigtscreme. Herefter benytter du din primer makeup – det er ligegyldigt om du bruger en vatronrundel, lillefinger eller en teske, benyt hvad du finder lettest at håndtere.

Når din primer makeup er kommet på, skal du blot vente i et par minutter. Her kan du lige lytte til en god sang fra Selena Gomez eller Beyoncé, og så er du klar til at lægge den perfekte makeup til din hårfarve.

En primer makeup kan købes med farve i. Dette er utrolig smart da du derved er fri for at bruge en foundation.

En tommelfingerregel når man skal vælge den rette primer makeup er, at finde en der er en enkelt tone lysere end din egen hud. Derved sørger du for at få et fuldstændigt naturligt look.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Hvad er en highlighter makeup?

Hvad er en highlighter makeup?

Hvad er en highlighter makeup? Highlighter makeup er en betegnelse for makeup der er lysere end ansigtets andre nuancer. Du bruger highlighter til at fremhæve

Brug ikke beskidte makeup børster

Brug ikke beskidte makeup børster

Brug ikke beskidte makeup børster. Ved at bruge en børste der er beskidt, kan du både tilstoppede porer med hudproblemer til følge; helt ligesom du

Kan man sove med mascara?

Kan man sove med mascara?

Mange unge som voksne går med makeup til dagligt. Det er en del af morgenrutinen at lægge mascara – men husker du også, at rense

makeup spejle test med de bedste spejle

9 flotte makeup spejle

Hvis du bruger makeup, kræver det ikke bare selve makeuppen men også et spejl. Makeup spejle kan være dejlige praktiske, hvis du ikke har makeuppen

Hvor lang tid holder en god mascara?

Hvor lang tid holder en god mascara?

Hvor lang tid holder en god mascara? Mascara er nærmest obligatorisk når vi skal ud. Mascara bruges til galla, fester og diverse sammenkomster elle arrangementer.