Madrid med børn – 5 steder du må besøge

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Spanien og mange andre destinationer.

Det er ikke altid det letteste at have familiens yngste med på tur. Børn er ofte mere utålmodige. Der skal ske mere, og de kommer hurtigt til at kede sig, hvis alt du har planlagt er fortovscaféer og historiske bygningsværker. Derfor har vi lavet en super-guide til dig, der skal til Madrid med børn.

Santiago Bernabéu Stadium

Santiago Bernabéu er en af verdens mest berømte fodboldstadions og hjemsted for hele Spaniens Real Madrid. Siden færdiggørelsen i 1947 har stadionet været vært for finalerne i European Cup/Champions League ved fire lejligheder.

Der kan være hele 81.044 tilskuere på en gang, og hvis I tilfældigvis befinder jer i byen, mens Real Madrid spiller, er det værd at prøve at finde nogle billetter, selvfølgelig især hvis der er fodboldinteresserede børn i familien – det er en kæmpe oplevelse at opleve hele stadion kollektivt huje og råbe.

I kan købe billetter til både kampe og almindelig adgang uden for kampene på det store stadium, hvor en enkelt voksenbillet koster omkring 25 €, mens børn under 14 år slipper med 18 €. Er det mere en ægte, varmblodet kamp, der trækker, kan billetter købes fra 40 € og op til hele 250 € for en VIP-billet.

Parque de Atracciones

Denne forlystelsespark er måske ikke den største i verden, men her er dog stadig udfordring til mange, mange timers sjov og underholdning for hele familien.

Der er nemlige mange forskellige og udfordrende forlystelser i Madrids Parque de Atracciones, hvor forlystelser som Tífon, Abismo og Vértigo er for de allermest modige vovehalse (og teenagere), mens Tiovivo, Zeppelin og La Jungla er bedst – eller, næsten perfekte – til de mindste.

Mad og drikkevarer er ikke billige – ligesom alle andre forlystelsesparker – men det er tilladt at medbringe sine egne. Køb gerne billetterne online, for parken tilbyder ofte gode rabatter, hvis du køber i god tid.

Madrid Zoo Aquarium

Madrid Zoo Aquarium er et spændende og fascinerende sted at tage hele familien med. Hér er der dyr i alle størrelser, former og farver, og som navnet hentyder er det både akvarium og zoologisk have i én.

Med sine 20 hektar er det én af de største zoologiske haver i Spanien – samt én af de få i hele verden der stadig huser kæmpe-pandaer. Parken åbnede så langt tilbage som i 1770, og flere dyr fra både landjorden og oceanerne er kommet til siden da. De mindste børn (under 3 år) kommer gratis ind, mens voksne og større børn skal slippe med omkring 20 € hver.

Madrid Rio

Madrid Rio er et kæmpe rekreativt og kulturelt område, der løber langs floden Manzanares – og er centreret for og deromkring. Det er et nyere tiltag og samtidig et perfekt sted at slappe af sammen med familien.

Der findes hele 17 legeområder langs Salón de Pinos – alle har gynger fremstillet af bæredygtige naturmaterialer som træ- og hampetov, der danner veje, hængekøjer, og hængende broer. Hver zone er tilpasset forskellige aldersgrupper baseret på dygtighed, balance og styrke.

Voksne kan dog også nyde alle parkens mere kulturelle tilbud som udstillinger, musikfestivaler og teater.

Parque de Buen Retiro

Et besøg til Madrid er ikke helt komplet uden et smut til Retiro-parken. Buen Retiro Park er en af de største parker i Madrid med dens 1,4 km2. Parken tilhørte det spanske monarki indtil 1900-tallet, men er nu tilgængelig for alle Madrids indbyggere.

Det er en utrolig populær park. Den er placeret som et roligt åndehul i den omgivende og travle by, og så ligger den ikke langt fra Prado-museet. Det er også en storslået park, der er fyldt med smukke skulpturer, monumenter og gallerier – og parken er samtidig vært for en masse forskellige arrangementer.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

spaniens største attraktioner er at finde i Madrid - se mere her

Seværdigheder i Madrid

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige rejser til Madrid og mange andre destinationer. Madrid indeholder langt

pige går på gaderne i madrid - find billigt hotel i spanien

Billigt hotel i Madrid

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige hoteller i Madrid. Madrid er en fantastisk by at

Rejseguide til Monte Carlo

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Når man tænker på Monte Carlo, så tænker man samtidig også

4 stykker spanske tapas på fad - se her og lær mere om Spaniens mad

Spise i Madrid – 5 uundværlige tips

Madrid er et veritabelt skatkammer af sanseudvidende og mundvandsdrivende oplevelser for øjne, mave og sjæl. Hér kommer nogle gode og uundværlige tips til dig, der

Tag på solferie med stil

Bemærk: Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med de i artiklen nævnte virksomheder. Det danske vejr er ustadigt – og det gælder især om