Nanna Ditzel

Mangler du de rigtige spisebordsstole? Det kan også være, at du mangler det perfekt sofabord? Eller måske er det en stol til baren, som du er på udkig efter? Hvad enten det er det ene eller det andet, eller måske endda noget helt tredje, så bør du klart overveje at se efter Nanna Ditzel møbler.

Ditzel var en kendt designkanon, hvis møbler stadig pryder rigtig mange hjem i dag. Møblerne er funktionelle, gennemtænkte, stilfulde og har et sjovt og anderledes formsprog. Så hvis det lyder som noget, der kunne passe ind i dit hjem og til din bolig, så kan du læse meget mere lige her.

Hvem er Nanna Ditzel?

Nanna Ditzel var en populær dansk møbeldesigner, der døde tilbage i 2005. Dette har dog ikke betydet, at hendes ikoniske og fine designs er gået i glemmebogen. I dag bliver der nemlig videreudviklet på Ditzels idéer i stor grad og mange af hendes møbler ses i dag i alle slags hjem – enten som ældre eller nyere modeller.

Og faktisk var Ditzel meget mere end blot en møbeldesigner. Hun har nemlig også været med til at tegne smykker for blandt andet Georg Jensen sammen med hendes daværende ægtefælle. I dag bliver den kvindelige møbeldesignere betegnet som en af de mest betydningsfulde i Danmark.

Hvorfor kan jeg med fordel købe Nanna Ditzel Trinidad-stole?

Den traditionelle og ikoniske Trinidad-stol er en spisebordsstol, som har hele 25 år på bagen. Stolen er kendetegnet ved sin specielle ryg, der nærmest ligner en vifte med lange lufthuller imellem, og bløde linjer.

Stolens ryg har en blød udskæring og sædet fås både med og uden betræk. Samtidig er det også muligt at få stolen både med og uden armlæn. På den måde kan du få lige præcis det ”komfortniveau”, som du ønsker. Trinidad-stolen findes desuden både i en lys træfarve samt i sort. Dette giver dig en variation af valgmuligheder, så du kan få det spisebordsstol, du allerhelst vil have.

Findes der også lænestole designet af Nanna Ditzel?

Selvom Ditzel er enormt kendt for den ovenfor nævnte Trinidad-stol, så har hun faktisk kreeret meget mere end blot spisebordsstole. Blandt andet er det også muligt at få lænestole af designeren. Populær er Oda-stolen eller modellen ved navnet: 83. Fælles for stolene er, at de viderefører de bløde udskæringer, som man også ser ved Trinidad-stolen.

Lænestolene er polstrede og betrukket af en blød stofkvalitet. Selve stolerammen kan vælges i forskellige træsorter. På den måde får du en skøn lænestol med de kvaliteter, som du ønsker og har brug for i en lænestol.

Hvad kendetegner Nanna Ditzel Trisse-sofabordet?

Nanna Ditzel har designet mere end bare stole. Kendt er også sofabordet i modellen, Trisse.  Dette er et rundt sofabord, som har et enkelt og sjovt formsprog. ”Trisserne”, som bordene kaldes, findes i forskellige størrelser.

Populært er det således at blande flere størrelser, så du får en flerhed af sofaborde, der i forening skaber et sejt element til dagligstuen. Bordene findes desuden i forskellige farver, alt efter om du ønsker mørkt eller lyst træ. Således får du bordene i både bøg, eg, ask eller valnød. Det handler bare om, at du vælger den model, der passer til dig og dit hjem.

Kan jeg også købe Nanna Ditzel barstole, der passer til mine spisebordsstole?

Hvis du er så heldig at have et barområde et sted i hjemmet, eksempelvis i dit køkken, så kan det være svært at finde de helt rigtige barstole. Stolene skal både passe i stilen til hjemmet, de skal være funktionelle, og de skal være holdbare.

Så hvis du er på udkig efter en barstol med disse elementer, så kan du med fordel kigge efter Nanna Ditzel barstole. Trinidad-stolen findes nemlig også som variant af en barstol. På den måde kan du altså få en stol til baren, der perfekt passer til dine spisebordsstole.

Det kan også være, at du ønsker en barstol, der er anderledes, elegant, og som leger med et spændende formsprog? Hvis det er tilfældet, så kan du også få ”Trisserne” som barstole – og de er enormt seje. Så næste gang du skal købe møbler, så overvej lige, om det ikke skal være Nanna Ditzel møbler.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Nanna Ditzel Møbler

Nanna Ditzel taler om Trinidad stolen fra 1993.

Nanna Ditzel Blomsterkrukke

Nanna Ditzel – En inspirerende designer med eksperimentelle designs

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

string reol

String reol

Det bedste design hæver sig højt over tiden og forbigående tendenser. Om et møbel ender med at blive en klassiker, vil kun årene vise. Tidløse

mistral reol

Mistral reol

Er du på udkig efter den helt rette reol til stuen, køkkenalrummet eller kontoret? En reol, der er funktionel, og hvor du kan sætte diverse

væghængt reol

Væghængt reol

En reol er helt uundværlig i et hjem. Den skaber orden og er perfekt til opbevaring af bøger, billeder og små nips, der skal vises

bogkasse

Bogkasse

Bogkasser er gennem de sidste år blevet mere og mere populære, og de fås nu i mange forskellige typer og materialer, og derfor behøves en

klapstol

Klapstol

En klapstol er en mere praktisk, mere kompakt og mere pladsbesparende udgave af en helt normal stol. En klapstol kan have rigtig mange forskellige funktioner.

hyldeknægt

Hyldeknægte

En hyldeknægt bruges til ophæng af hylder, bordplader eller andre frithængende plader. Det er et beslag, der skrues ind i hylden og væggen, og er

spisebordsstol

Spisebordsstol

Det vigtigste når man skal udskifte sine gamle eller købe nye møbler, er naturligvis at skabe en rød tråd i ens hjem, men som også

bænk

Bænk

Bænke er blevet det nye sort, og de anvendes ikke længere blot til udendørs brug. I stedet er bænken også rykket med indenfor. Mange møbelforhandlere

knage

Knage

Er du træt af, at håndklæderne ligger og flyder på badeværelsesgulvet? Eller savner du inspiration til nye og spændende vægdekorationer? Det kan også være, at

gyngestole

Gyngestol

Der er noget lidt nostalgisk og meget charmerende over en gyngestol. En stol der bare indbyder til ren afslapning og gode stunder. Den rokkende stol

hjørnesofa

Hjørnesofa

En sofa er det sted familien samles efter en lang dag. Det er her, man kommer ned i gear efter hverdagens hektiske opgaver og gøremål.

skoskab

Skoskab

Er du på udkig efter det helt rigtige møbel, der kan rumme alle dine sko? Så bør du se nærmere på de mange forskellige muligheder