Oplev Rom med løbesko på

rom løbesko

1 år siden |  0 comments  |  Rejser

At opleve Rom med løbesko på er en meget anderledes og meget anbefalelsesværdig måde at se byen på. Du kommer til at få et helt andet syn på både byens liv og Roms mange seværdigheder, og det kommer til at være en oplevelse du vil huske og få lyst til at gentage.

Her får du vores tips til hvordan du bedst oplever Rom med løbesko på:


Start tidligt.


Der er mange turister i Rom. Rigtig mange. Det bliver hverken sjovt for dig eller dem hvis du hele tiden skal forcere de mange menneskemængder. Den bedste måde at undgå det er ved at starte tidligt – spis en let morgenmad og så på med løbeskoene og af sted.

Løb i en cirkel


At løbe den samme rute ud og hjem er også kedeligt derhjemme, men i Rom er det ekstra fjollet – der er så mange ting at se spredt over hele byen, og løber du de samme steder to gange snyder du virkelig dig selv.

Tag for eksempel denne løberute der tager udgangspunkt i Piazza Navona. Her kommer du forbi Pantheon, Trevi Fontænen, Den Spanske Trappe, Piazza del Popolo, Colloseum, Circus Maximus, får løbet langs Tiberen, og endelig Peterskirken og Ponte Sant’Angelo.

En god rute på ca. 12 km. der tager dig hele vejen rundt i Rom og hjem igen. Du skal selvfølgelig tilpasse den til hvor du bor, men det er et godt udgangspunkt.


Aftal hvor I stopper


Du kommer forbi mange flotte bygninger på vejen, og selv om du er på løbetur bliver du nødt til at stoppe op en gang i mellem og beundre det du ser. Ellers kunne du lige så godt løbe på et løbebånd.

Men for at undgå at I bliver uvenner så aftal lige på forhånd nogenlunde hvor I stopper.

Gå ikke ind


Nok se men ikke røre siger man – på løbetur i Rom må det blive nok se men ikke gå ind. På løbeturen kan du se tingene udefra, men italienerne kommer til at blive svært sure hvis du går ind i deres kirker i svedigt løbetøj – så gem den oplevelse til en anden god gang.

Løb på vejen i stedet for fortovet


Fortovene i Rom er smalle, og det kan virkelig blive en prøve for din tålmodighed at skulle snige sig ind og ud mellem folk. Heldigvis går romerne ikke så højt op i det med trafikregler, så du kan løbe ude på vejen i stedet. Sørg dog for at hold dig tæt på de parkerede biler sådan at trafikken kan komme ubesværet forbi.

Dette gælder også kun de små og mellemstore veje – på de store veje hvor romerne virkelig giver den gas er det bedst at holde sig på fortovene, men de er også som regel en del bredere.

Download et kort


Du skal selvfølgelig kunne finde vej, og det er der to måder at gøre på. Enten ved kun at løbe på de store veje (meget kedeligt og du kommer ikke forbi seværdighederne) eller ved at have et kort med på turen.

Den absolut bedste investering du kan gøre hvis du skal til Rom er at købe den app der hedder mTrip Rome. Her downloader du et kort du kan bruge som GPS og information om Roms mange seværdigheder.

Appen bruger ikke data, og kan give dig rutevejledninger til der hvor du skal hen derfra hvor du stor. Perfekt at konsultere mange gange i løbet af løbeturen.

Glem din tid


Du kommer ikke til at få samme løbetid når du løber i Rom som du gør derhjemme, og det er også helt okay. Der er mange pauser undervejs - du kommer til at stoppe op tit for at kigge på kortet eller for at beundre de smukke bygninger. Underlaget er ujævnt og svært at løbe på, og du kommer til at sik-sakke gennem folk.

Så glem at løbe for at træne til dit næste marathon eller for at slå den tid du har derhjemme – løb fordi det er en fed måde at opleve Rom på.

Løb længere end du plejer


Ruten nævnt tidligere er 12 km., og du tænker måske at det er helt umuligt når du kun løber 5 derhjemme. Men fordi der er så mange stop undervejs kommer det slet ikke til at være så hårdt, så planlæg en rute længere end du tror du kan. Det værste der kan ske er at du stopper før tid og går resten af vejen.

Tag lidt penge med


Det er altid en god ide at have lidt penge med så put en 20 eller 50€-seddel i mobilholderen eller ned i løbesokken og du har en backup til hvis du skal have vand eller mad.


Nyd det


Sidst med ikke mindst skal du sørge for at nyde det. Ud over den gode følelse man altid får fra løb kommer du til at se Rom på en helt anden måde. Du får en bedre forståelse for byen, for tingenes placering i forhold til hinanden og du kommer til at se både seværdigheder og livet i byen på en helt anden måde end før.

Derfor er det også en særligt god ting at gøre den første dag man er i byen da det gør resten af ferien meget bedre.God løbetur

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Spice Tour – Kom tæt på krydderierne på Zanzibar

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 8 måneder siden

Snorkling ved Mnemba bringer dig tæt på fisk og koraller

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 8 måneder siden