Prison Island – østafrikansk historie og naturoplevelser i ét

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – din oversigt over Afbudsrejser – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige afbudsrejser til Zanzibar og mange andre destinationer.

Prison Island er synonym med både en grum fortid med slaveri og gul feber, men også med smukke havskildpadder og en vidunderlig strand – 20 min. fra fastlandet. Er du i Stone Town og leder efter en halv- eller heldagstur, hvor du både kan blive klogere på østafrikansk historie og slappe af i naturskønne omgivelser? Så er et besøg på den interessante ø oplagt.

Ved havnen i Stone Town reklameres der heftigt for sejlture til den interessante ø, ligesom mange hoteller samarbejder med turoperatører om ture til ”fængselsøen”. Du har med andre ord masser af muligheder for at komme afsted til en af de mest populære attraktioner i området.

Spændende historie – meget lidt fængsel

Changuu er øens officielle navn.

Den var ubeboet indtil 1860, hvor den blev foræret til to arabiske slavehandlere. De brugte den som et sted at huse slaver, inden de skulle skibes videre eller sælges på auktion i Stone Town.

At den kom til at gå under navnet Prison Island hos specielt lokalbefolkningen, skyldes, at der på et tidspunkt var planer om at placere kriminelle fra fastlandet på øen. I 1893-94 blev der da også opført et fængsel, som dog aldrig blev brugt til fanger.

I stedet fandt det anvendelse som karantænestation. Når skibe ankom, og der var mistanke om sygdom blandt besætningsmedlemmerne, blev de sat i karantæne her. Den blev derfor på et tidspunkt officielt omdøbt til Quarantine Island.

En fængselsruin, majestætiske havskildpadder og en eksotisk sandstrand

Når du ankommer til øen, tager det ca. 5 minutter at gå fra båden til det tidligere fængsel. Det har i flere generationer henligget som ruin med høje stenmure, der er mere eller mindre dækket af planter. Tag en vandretur og oplev klare remanenser fra slavetiden, som guiderne som oftest er meget vidende om.

For mange er det dog de kæmpestore, fredede Aldabra-havskildpadder, som er den største oplevelse. I dag er øen et enestående fristed for de fantastiske dyr, hvis forfædre kom til øen som en gave fra den britiske guvernør på Seychellerne i 1919. I løbet af årene er de fire, som ankom, blevet til en koloni på ca. 100, som du kan se frem til at møde overalt på øen. Skulle du få lyst til at klappe en, er det tilladt.

Efter et besøg ved ruinen og havskildpadderne er sandstranden et skønt sted at slappe af med solbadning eller en svømme- eller snorkeltur i det klare vand.

Skulle sulten melde sig, kan det anbefales at få lidt godt til ganen hos ”Mathews”, som er den eneste restaurant på øen. Her finder du den særlige ”Prison Restaurant Menu”, der nok ikke er helt så autentisk, som navnet antyder.

En kort sejltur

Der sejles formiddag og eftermiddag. Turen inkl. rundvisning varer typisk 2-3 timer. Overfarten tager en lille halv time, alt efter hvordan vejret og havet arter sig.

Priserne varierer dog meget. Du bør derfor indhente flere tilbud, før du bestemmer dig. Er du god til at prutte om prisen, har du en oplagt mulighed for at afprøve dit forhandlingstalent. Det gælder dog kun hos de lokale.

Det skal nævnes, at der er en stærk strøm omkring øen. Det kan betyde en til tider knap så behagelig søgang. Da sejlturen er så kort, er det dog til at holde ud.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

Spar penge på rejser

Sådan sparer du penge på rejser

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk. Hvis du gerne vil spare penge på dine rejser så besøg rejsetilbud.dk og find både afbudsrejser og manuelt

spaniens største attraktioner er at finde i Madrid - se mere her

Seværdigheder i Madrid

Artiklen er lavet i samarbejde med Rejsetilbud.dk – besøg rejsetilbud.dk og se aktuelle tilbud på billige rejser til Madrid og mange andre destinationer. Madrid indeholder langt