Restauranter i Rom

restauranter i rom

1 år siden |  3 comments  |  Rejser

Man kan ikke sige Rom uden at sige store madoplevelser. Rom bugner af lækre spisesteder, men det er også nemt at blive snydt – turistfælder lurer alle vegne.

Her får du 4 restauranter i Rom du bør prøve på et eller andet tidspunkt, samt gode råd til hvordan du selv kan skille de gode restauranter fra turistfælderne.


Er restauranten god? 4 ting du skal kigge efter


Hvis du kommer forbi en restaurant og tænker den måske er værd at prøve så kig efter disse fire ting:

Er der mange lokale?


Hvis restauranten er fyldt med romere er det et rigtig godt tegn, og så kan du godt give restauranten en chance. Er der fyldt med turister så gå videre...

Prøver de at lokke dig ind?


Er restauranten god nok behøver de ikke have en mand stående til at prøve at lokke dig ind - det gør turistfælderne derimod. Så hvis der står en tjener med et menukort og en insisterende indbydelse til at komme ind så gå pænt videre.

Har de lukket om mandagen?


Mange af de gode italienske restauranter har lukket om mandagen, så hvis du kommer til en restaurant kan du hurtigt tjekke åbningstiderne - har du lukket om mandagen er det et godt tegn.

Pasta-indekset


En god tommelfingerregel er at en omgang almindelig pasta ikke skal koste mere end 10€ - gør den det er det for dyrt, og så bør du kigge efter et andet sted.Der er selvfølgelig igen regler uden undtagelser, men har du ovenstående in mente så er chancen for at du falder i og besøger en turistfælde noget mindre.

4 Gode restauranter i Rom:


Rom er fyldt med gode restauranter, og at skulle nævne dem alle vil være en umulig opgave. Her kommer derfor nogle udvalgte restauranter du kan overveje at kigge forbi når du er på besøg i Rom:


Restaurant Il Corallo


Il Corallo ligger i centrum af Rom, tæt på Piazza Navona. Det er en rigtig fin restaurant med rigtig hyggelig stemning. Særligt deres pasta med sort trøffel er god. Da Kulturnets udsendte besøgte restauranten var der en lang kø af lokale foran - dog fik man Asti på husets regning i ventetiden hvilket selvfølgelig trækker op.

Il Corallo, Via del Corallo 11

 


Restaurant da Baffetto Duo (2)


Baffetto nær Piazza Navona kaldes tit for Roms bedste pizzasted, og af den grund er der også altid uendelig lang kø - at skulle vente 30-60 minutter er ikke ualmindeligt.

Heldigvis findes der også en søster-restaurant med det originale navn Baffetto 2 (udtales Baffetto Duo) som endnu ikke har fanget massernes opmærksomhed og hvor der derfor som regel ikke er kø. Bestil en pizza og så er du godt kørende.

Da Beffato 2, Piazza del Teatro di Pompeo 18

 

Restaurant La Montecarlo


I en lille sidegade til den store Corso Vittorio Emanuele II ligger La Montecarlo, en af Roms lækreste frokostrestauranter (der er også åbent til aftensmad). Borde og stole er af plastik og kommer du mens der er travlt kan stemningen være hektisk, men lad dig ikke narre af det - maden og oplevelsen er helt i top.

Både pasta og pizza er i topklasse, og deres bruschetta er uovertruffen. Bestil en af dem sammen med en "Vino Rosso de la casa" og så er du sikker på en god måltidsoplevelse.

Bemærk at du kun kan betale med kontanter på La Montecarlo, så sørg for at have dem med, og at personalet snakker stort set kun italiensk.

La Montecarlo, Vicolo Savelli 13

 

Restaurant Trattoria Polese


På den lille Piazza Sforza Cesarini ligger Trattoria Polese, hvor du får god italiensk mad til rimelige priser. Der er god mulighed for at sidde udenfor i solen, og stedet er fint og betjeningen venlig og høflig.

Trattoria Polese, Piazza Sforza Cesarini 40

 
Del din restaurantoplevelse


Smag og behag er forskellige, og Roms restauranter er mange. Derfor vil vi rigtig gerne bede dig dele dine oplevelser med restauranter i Rom med os så andre kan få glæde af at vide både hvor man skal gå ind og hvor man skal springe over - så skriv en kommentar nedenfor.

4 måneder siden

peter
Jeg var i La Montecarlo med familien for 2 år siden. Det var dog ikke så hektisk, som I beskriver at stedet til tider kan være. Børnene var med og vi fik alle pizza. Det er nemt med børn, og så er det til at finde på menukortet, når man ikke selv kan så meget italiensk. Tjenerne kunne ikke engelsk, så det blev meget med kropsprog. Til gengæld var maden fantastisk. En pizza her er ikke overdænget med fyld, som man tit får i Danmark, men lige passende og med dejlig sprød bund. Det kan klart anbefales her fra. Stemningen var også rigtig fin.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Spice Tour – Kom tæt på krydderierne på Zanzibar

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 9 måneder siden

Snorkling ved Mnemba bringer dig tæt på fisk og koraller

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 9 måneder siden