Sous Vide

Hvad er Sous Vide?

Sous Vide gryden er et produkt, der hjælper dig til at få det perfekte resultat, HVER gang du giver dig i kast med en rød steg, eller andet kød, hvor det er vigtigt, at kødet har den samme temperatur – HELE vejen igennem.

Der findes forskellige udgaver af denne fantastiske hjælper til stegning. Du kan eksempelvis få den som en beholder, hvor kødet lægges ned i. En anden udgave er den, hvor du sætter den ned i en stor gryde, hvori kødet ligger. Sous Vide gryden sørger for at regulere temperaturen, så kødet opnår den perfekte temperatur, både indvendigt og udvendigt.

Hvad er Sous Vide stegning?

Når du anvender denne metode til at stege dit kød, så kan processen deles op i to etaper. For det første, så skal kødet pakkes ind i vakuum, så der ikke kan komme vand ind til det. Inden i beholderen bliver der nemlig fyldt op med vand, så kødet ligger i en form for vandbad, der sikrer den samme temperatur over det hele. Dette bevirker, at kødet bliver mørt og bibeholder sin saft. Bagefter skal stegeskorpen steges, hvis man ønsker en lækker, sprød kant på kødet.

Hvilken Sous Vide skal man købe?

Hvilken model du er til, er fuldstændigt en temperamentssag. Ønsker du en model, der ikke fylder ret meget, kan du vælge den type, der sænkes ned i en gryde. Denne styrer temperaturen ligesom den anden type, men selve beholderen her er gryden.

Vil du gerne have den komplette model, så skal du gå efter typen, hvor kødet lægges ned i selve beholderen. Denne er ikke afhængig af, at den kan stå på et komfur, som en varm gryde ellers skal. Samtidig er der låg på, som er med til at regulere temperaturen. Begge typer giver yderst lækkert kød.

Find de bedste Sous Vide tilbud online

Vi håber, at du har fået et bedre indblik i, hvad en Sous Vide maskine er, og hvorfor den er så uundværlig i køkkenet. Du kan pludselig tilberede lækre stege som de fine restauranter, og imponere både familie og venner med dine kokkeevner.

Du kan her se et lækkert udvalg af smarte Sous Vide gryder. Mon ikke dit bedste køkkenredskab findes her imellem – der er i hvert fald helt sikkert et tilbud til dig, som er værd at se nærmere på, hvis du gerne vil tage din madlavning til et nyt, professionelt niveau.

Guidelines til den perfekte Sous Vide opskrift

For det første, så skal du have fat i et godt stykke kød. Dernæst skal du bestemme, hvor mange grader, du ønsker kødet skal være. Ønsker du at kødet skal have en kernetemperatur på 54-57 grader, som anbefalet ved rødt kød, så indstiller du blot køkkenmaskinen til dette.

Rødt kød har rigtig godt af at stege i op til 10-12 timer. Herved får det en perfekt ens, rød farve hele vejen fra yderste til inderste punkt. Da det er vakuumpakket, holder det samtidig på saften. Dit kød bliver derfor ekstremt mørt, så det nærmest smelter på tungen, samtidig med, at det er lækkert saftigt.

Hvor lang tid kødet skal have i Sous Vide gryden, afhænger af typen. Et kødstykke som mørbraden, skal eksempelvis kun have 1,5-2 timer, for at opnå den perfekte konsistens og smag.

For at få den lækre, knasende skorpe, skal kødet dernæst steges. Dette kan enten gøres på en stegepande eller i ovnen på grill funktion. Desto kortere tid, du giver kødet på panden eller i ovnen, desto mere saftigt er det – så det gælder om at finde en god balance.

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

brug en Bjørn røremaskine

Bjørn røremaskiner

Er du på udkig efter en Bjørn røremaskine, kan du se frem til en hjælpende hånd med de tunge opgaver i køkkenet, så du kan

Pålægsmaskine

Pålægsmaskiner

I dag er det muligt at købe det meste pålæg i skiver direkte fra supermarkedet. Alligevel vælger stadigt flere mennesker at investere i en pålægsmaskine,

Håndmixer

Håndmixer

Håndmixere er praktiske og populære køkkenredskaber, som gør madlavningen betydeligt lettere og hurtigere i enhver husstand. De sparer dig nemlig for at bruge en masse

Vakuumpakker

Vakuumpakker

Er det på tide, at du opgraderer udstyret i det køkken? Så er en vakuumpakker det helt perfekte sted at starte. Det er nødvendigt at

Kenwood Røremaskine

Kenwood Røremaskiner

Går du og drømmer om en røremaskine, der kan ælte din dej, lave fars og juice samt blende og piske marengs? Så er Kenwood røremaskiner

Tefal Actifry

Tefal Actifry

Hvis du elsker at tilberede din mad effektivt, fedtfattigt og med et sprødt og lækkert resultat, så kan du med fordel investere i en Tefal

Wilfa Blender

Wilfa Blender

Brugervenlighed, design og sikkerhed er nøgleordene for den norske virksomhed, Wilfa, der i høj grad er blevet populære for deres køkkenredskaber — herunder deres blendere.

køb en KitchenAid foodprocessor

KitchenAid Foodprocessor

Et køb af en KitchenAid foodprocessor er en god investering. De er nemlig kendt for at producere køkkenredskaber i høj kvalitet, og netop af denne

Foodprocessor

Foodprocessor

Foodprocessoren er blevet meget populær i det ganske almindelige, danske hjem – og det er der en grund til. Den er nemlig din egen lille

Ismaskine Med Kompressor

Ismaskiner med kompressor

Med en ismaskine kan du altid lave din helt egen favorit-is eller eksperimentere med forskellige ingredienser og smagskombinationer. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.