Sådan sparer du penge: kost og styrketræning

Spar penge på kost og styrketræning

1 år siden |  0 comments  |  Livet

Sådan sparer du penge: kost og styrketræning


Uanset om du træner meget eller bare vil være sikker på at få de nødvendige proteiner mens du holder formen, vitaminer og fedtstoffer, så er det en jungle at finde rundt i, hvad du har brug for og hvordan du får det på den mest økonomiske måde.

Man siger at 90% af din styrketræning afgøres af, hvad du spiser. Det er alment kendt, at du skal have mange proteiner og det betyder at mange mennesker spiser kylling morgen middag og aften eller spiser og drikker sig fattige i proteinpulver. Hverken en kulinarisk eller økonomisk oplevelse. Her vi du få nogle bud på, hvad du som udgangspunkt kan have brug for og hvordan du kan få stofferne på en nem og billig måde.

Afdæk dit behov


Først og fremmest skal du overveje, hvad du har brug for. Er det protein, kulhudrydrat eller fedt du mangler for at komme i den form du gerne vil? Er vægten for lav og musklerne for små eller er maven for stor og ledene stive? Når du har fundet ud af dit behov giver det god mening, at søge på nettet efter billige alternativer efter de kendte mærker på markedet. Husk at læse op på lektierne og spørge i dit lokale center eller din private træner, hvis du har en og at det som udgangspunkt er sundere at spise varieret, end at gå på en radikal kur uden at vide, hvad du går ind til. Selvom du taber fedt og bygger muskler, kan det være, at det ikke fungerer nu og her.

Det må gerne smage godt


Når du træner kan fokus på kroppens opbygning komme så meget i centrum, at smagsløgene bliver glemt. Der er mange måder at spise lækkert og korrekt, eksempelvis findes der mange opskrifter på proteinkager, snackbarer og smoothies på nettet, ligesom det er tilladt at krydre maden, når den skal være sund.

Godt fedt


De gode fedtstoffer kommer som oftest fra fisk og nødder, og her kan en nem og billig genvej til godt fedt være at spise peanutbutter, kokosmælk, jordnøddeolie, kokosolie

omega3 får du især i chiafrø og fisk, og det kan være smart at købe fiskeolietabletter, hvis du ikke får spist fisk nok i hverdagen. De fleste supermarkeder har et billigt alternativ til de kendte mærker og det virker på præcis samme måde. Nødder og frø kan du med fordel købe på nettet eller købe stort ind af når der er tilbud. Det er noget du bruger meget af og noget der kan holde sig meget længe.

Proteiner


Proteiner kommer fra en række forskellige kilder, og selvom du oftest forbinder protein med kød, så er der mange gode grunde til at erstatte noget af kødet med bælgfrugter som kikærter, bønner og linser, som findes i et hav af varianter. Disse produkter er meget fedtfattige og når du træner er det bare sundere med proteiner der ikke følges sammen med svinefedt, men som du evt. kan peppe op med kokosmælk eller jordnøddeolie. Kombinationen af proteiner og fedtsyrer er simpelthen sundere for kroppen og bedre i opbygningen af nye muskler. Disse kilder til proteiner er også ekstremt billige, og smager bedre en proteinpulver, så der er ingen grund til at gå udenom.

Små måltider


Det der sker med kroppen når du styrketræner er, at du nedbryder dine muskler for at opbygge nye og det er derfor kroppen har brug for hele tiden at regenerere igennem den mad du spiser. Flere små måltider. Det er bedre for dig og kroppen at spise varieret i løbet af dagen og spise flere gange om dagen end for eksempel tre store måltider. Når du spiser fordelt over hele dagen har kroppen hele tiden proteiner, fedt og kulhydrater at arbejde med og det har den brug for, for at kunne opbygge muskler.

Gør det selv


Der er to ting du kan gøre for at spare mange penge på din træning og det er delvist at lave din mad og dine proteindrikker selv og delvist at træne andre steder end i et center.

Det kan være smart at udbløde og koge større mængder kikærter og bønner ad gangen og fryse dem ned, ligesom det også giver god mening at lave sine egne shakes, hvor du tilføger et proteinpulver uden smag istedet for at købe færdige proteindrikke der har en enormt høj literpris og altid smager af det samme. Proteinbarer, kager, brød, frikadeller mm. er der masser af opskrifter på og det kan altsammen fryses hen, så du ikke behøver lave mad hele tiden.

En anden ting du kan gøre er, at droppe fitnesscentret og styrketræne i naturen. Der er mange steder hvor der er udendørs træningsfasciliteter, som er frit tilgængelige for offentligheden. Nogle benytter sig også af at tage en tur i skoven og løfte kævler, tage armbøjninger og løfte vægte derhjemme og på andre måder finde gratis måder at integrere din styrketræning i din hverdag. Konditionstræningen kan du let få ved at løbe en tur eller cykle.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Oplevelsesgaver

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 9 måneder siden

Sådan skaber du en stærk virksomhed

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 10 måneder siden

Få mest ud af livet! – Sådan prioriterer du din tid bedst

  • Kulturnet.dk
  • 0 Comments
  • 10 måneder siden