Strikning for nybegyndere – sådan kommer du i gang

Strikning og strikvarer er meget oppe i tiden. Vi sætter pris på det hjemmelavede, og vi sætter en ære i selv at lave det. Brænder du også for selv at kunne strikke dine egne bomuldskarklude, så er det bare at komme i gang. Strikning er jo et ældgammelt håndværk, som heldigvis har fået en renæssance de senere år. Du kan også blive den stolte hjemmestrikker.

Skal du bruge garn eller tilbehør, så kig forbi Rito.dk – altid gode rabatter og tilbud. Se aktuelle tilbud her >>>

Det er aldrig for sent at begynde på at strikke

Ikke alle har lært at strikke i sin barndom. Derfor kan det for nogen være lidt af en udfordring at få det lært. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Har du lyst til at strikke, men aldrig fået lært kunsten, så er der alle mulige gode grunde til at få det lært. Dels kan du selv producere de fineste strikvarer, og dels er det vældig afslappende – i hvert fald, når du har opnået en vis rutine. Det kan være noget af en hurdle bare at komme fra beslutningen om gerne at ville lære det og så til at komme i gang med det.

Hvis du engang har lært at strikke som barn, men ikke brugt det siden da, så ligger evnen der nok stadigvæk. I så fald handler det så om at få fundet den frem igen. Hvis du sætter dig for at få det genlært, så er der flere måder at komme i gang på.

Hvis du aldrig tidligere har haft et par strikkepinde i hånden, må du begynde helt forfra. Det kan være, at du har lyst til at strikke dine egne karklude eller noget større og mere avanceret, eller måske er der en baby på vej, som du gerne vil iklæde dine egne strikkede kreationer. Starter du helt fra bunden, må du indstille dig på, at det kræver noget øvelse, en del tid og en hel del tålmodighed og målrettethed. Er det på plads, så bliver du til gengæld belønnet med en dejlig og stærkt vanedannende hobby.

At nå i mål med projektet at lære at strikke kan gøres på forskellige måder:

  • Du kan alliere dig med en rutineret strikker. Sæt dig ved siden af hende, og lur hende kunsten af. Hun vil – med en god portion tålmodighed og stædighed fra begges side – kunne instruere dig i, hvordan man forvandler et nøgle garn til tekstil. Forvent ikke straks at kunne strikke lige så hurtigt og jævnt som din læremester, men tænk, at øvelse gør mester. Tilmed er det hyggeligt at sidde at strikke sammen over en god snak og en kop te.
  • Du kan benytte dig af vores alle sammens orakel: YouTube. Her kan du finde flere gode instruktionsvideoer med trin-for-trin-optagelser af, hvordan man gør. Mange får lært at strikke på den måde. Det kræver selvfølgelig også, at du stille og roligt og selvdisciplineret følger instruktionerne og får lært at strikke.
  • Du kan melde dig til et lær-at-strikke-kursus. Der findes flere udbydere af kurser. Der er private, der tilbyder ene- eller holdundervisning i begynderstrik. Det kan være både hyggeligt og givende at sidde sammen med andre i samme situation. Så kan man hjælpe hinanden og spørge, hvis der er noget, der ikke lige vil makke ret.
  • Det kan også foregå i for eksempel en strikkebutik eller lignende, hvor der bliver afholdt workshops. Her har du igen muligheden for at blive undervist i strikning og i valget af garn og strikkepinde, at læse en opskrift og så videre sammen med ligesindede.
  • Endelig kan du melde dig på et aftenskolehold. Her kan du enten vælge et kortere engangs- eller weekendkursus eller et længerevarende kursus, der løber over et halvt år eller mere. Vælger du denne løsning, vil du blive grundigt oplært og kan få oparbejdet en vis rutine sammen med andre strikkeglade kursister. Du vil sikkert også kunne få lært mere end blot de mest elementære færdigheder. Dermed øger du muligheden for at blive i stand til at strikke små stykker tøj, der kræver mere end blot at kunne strikke ret og vrang.

Der er således flere gode muligheder for at få lært at strikke. Om du så skal lære det helt fra starten, eller du kan strikke lidt og gerne vil blive dygtigere til det, så kan det sagtens lade sig gøre. Hvor der er vilje, er der vej, og så er det jo altså ikke sværere, end at alle kan lære det. Engang var det jo noget, som alle fik lært i en meget tidlig alder. Fordi det var nødvendigt. Det er det ikke i dag, hvor vi kan købe alting. Vi strikker for hyggens skyld, og fordi vi gerne vil kreere noget kønt, brugbart og hjemmelavet.

Så mon ikke det er nu, du får gjort alvor af dine planer om at få lært at strikke? Find din måde at blive en del af den gode trend.

Skal du bruge garn eller tilbehør, så kig forbi Rito.dk – altid gode rabatter og tilbud. Se aktuelle tilbud her >>>

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

chess

Chess på Dansk – et genialt træk

I Chess på Dansk lander vi midt i den kolde krig. Frederick Trumper fra USA skal spille mod Anatoly Sergievsky fra Sovjetunionen i verdensmesterskabet i skak,

Strik - rundpind

Lær at strikke på rundpind

Alle kender de almindelige strikkepinde. På dem strikker du frem og tilbage, og det er helt fint. Du kan dog til nogle opgaver med fordel

basuner to typer

Basuner – Hvad er forskellen?

Basunen Basunen, også kaldet Trombonen, er med sin dramatiske klang og store spændvidde et populært instrument, og har især været brugt som basstemmer i orkestermusik,

dyrene i hakkebakkeskoven anmeldelse

Anmeldelse af Dyrene i Hakkebakkeskoven

Den 6. april 2017 havde den norske animationsfilm ’Dyrene i Hakkebakkeskoven’ premiere i Danmark. Den er baseret på Thorbjørns Egners børnebogsklassiker af samme navn. Filmen

cocktail steder på Nørrebro

Cocktail guide Nørrebro

København bugner med cocktailbarer der lokker med flotte, lækre drinks og kolde shakede cocktails. Det kan være svært lige at finde den rigtige, og man

God vin

5 kulturelle julegaver

Hvis du skal give en julegave til en, der elsker kultur, kan det være, at du er kommet på overarbejde. Det kan nemlig være en

Hækling af granny-mønster

Hækling af granny-mønster

Granny-mønsteret er en sand klassiker inden for hækling. Alle kender mønsteret, måske nok mest som firkanter, og mange har set det anvendt til tæpper. Mønsteret