Stor guide om de klassiske Wegner lænestole

Skal man nævne en lænestol, som vi danskere er virkelig stolte af, så er det den klassiske og utrolig flotte Wegner lænestol. Den er indbegrebet af dansk design, når det er bedst.

Den er minimalistisk, elegant og funktionelt helt i top. Det er derfor med god grund, at denne model står i så mange danske hjem. Her i artiklen har vi set nærmere på disse lænestole, og kigget nærmere på køb af stolene.

Hvorfor er Wegner lænestole så populære?

Som nævnt rammer Wegner lænestolene den danske sjæl, med et design lige efter vores hjerter. De første kom på markedet for mange år siden, så flere af os er vokset op i hjem med Wegner lænestole i stuen.

Og der er bare noget virkeligt hyggeligt ved en lænestol, hvor man kan sidde og slappe af og læse en god bog. Vi danskere er eksperter i hygge, og det er nok også derfor, at lænestole er blevet en del af vores identitet.

Historien om Wegner lænestole

Stolene er designet af Hans Wegner, som blev født i Tønder i år 1914. Han fik så småt sig gennembrud under andens verdenskrig, og herefter tog det for alvor fart.

Senere fik han sig egen tegnestue, hvor han designede de kendte stole. Han har modtaget et hav af ærespriser gennem tiderne, og han er kendt hvidt og bredt også i udlandet.

Hvilken Wegner lænestol skal jeg vælge?

Hans Wegner var særdeles produktiv, så der er mange Wegner lænestole at vælge i mellem. Du bør derfor gå ind i en butik, hvor du kan prøve de forskellige stole.

Tag dig god tid og nyd stolen, og forestil dig den på dit yndlingssted i din egen bolig. Processen med at købe den helt rigtige lænestol må gerne tage noget tid, da tankerne og overvejelserne kan hjælpe dig til det rigtige valg.

Samtidig er det en økonomisk stor beslutning, hvorfor du bør tage dig god tid i overvejelsesfasen, så du er sikker på at vælge rigtigt.

Hvor køber man billige Wegner lænestole?

Wegner lænestole koster mange penge, men de holder også deres værdi rigtigt godt. Dermed er det en investering, som endda kan tænkes at blive mere værd med tiden.

Ligesom alt muligt andet, så kan du ofte købe stolene billigst på nettet. Kig derfor efter gode priser på stolene i de netbutikker, som forhandler dem.

Det er dog en god ide at prøve stolene først i en fysisk butik, det er også nemmere at se dem i virkeligheden og vurdere, om det er noget for en selv. Herefter kan man holde øje med de gode priser på nettet.

VIDEOER: Hjælp & Vejledning til Wegner Lænestole

Wegner Lænestol – GE375

Wegner Lænestol – The Wing Chair

Hvis du kunne lide det du læste har vi fundet disse indlæg som du måske vil synes om:

syver stol

Syver stol

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du indretter dit hjem. Dine møbler er noget, du skal se på, omgås og bruge hver eneste dag, og derfor

sofa med chaiselong

Sofa med chaiselong

Hjemmets kerne er som regel stuen og et centralt punkt i stuen vil altid være sofaen. Det skal altså vælges med omhu, så den lever

chaiselong

Chaiselong

Savner du et sted at ligge og tage et hvil? Eller måske savner du et smukt og stilfuldt element i din boligindretning? Det kan også

rundt spejl

Rundt spejl

Mangler du inspiration til, hvad der skal hænge på væggene hjemme hos dig? Det kan være, at du ønsker, at det skal være lidt noget

rumdeler

Rumdeler

Bor du i en etværelseslejlighed? Og ønsker du at skabe flere rum i rummet? Det kan også være, at din stue i huset er enormt

puf

Puf

Mangler du et sted, hvor du kan smide fødderne op, når du sidder i sofaen? Det kan også være, at du mangler lidt ekstra opbevaringsplads?

svævehylde

Svævehylde

Har du brug for mere opbevaringsplads i dit hjem, men kniber det med at finde ekstra kvadratmeter? Med en svævehylde behøver du ikke gå på

spejl

Spejl

Er du ved at være træt af, at du ikke kan se, om dit outfit matcher? Det kan også være, at du bare trænger til

barskab

Barskab

Med et lækkert og unikt barskab kan du samle alt din yndlingsspiritus på ét sted! Med et barskab kan du samle og opbevare dine flasker

klapstol

Klapstol

En klapstol er en mere praktisk, mere kompakt og mere pladsbesparende udgave af en helt normal stol. En klapstol kan have rigtig mange forskellige funktioner.

ægte tæpper

Ægte tæpper

Leder du efter noget helt unikt til din bolig? Noget der har en historie og som giver en helt speciel charme til dit hjem? Så

konsolbord

Konsolbord

Har du en tom plads i hjemmet, hvor du ikke helt ved, hvad du skal placere? Det kan også være, at du mangler det sidste